Parama dėkojame




Sprogimas

Teisingumo ministerijoje lankosi projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai

Šią savaitę Teisingumo ministerijoje vieši projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos būsimoji abiturientė Ema Stadaliūtė ir Vilniaus licėjaus absolventas, būsimasis Vilniaus universiteto Teisės fakulteto pirmakursis Mindaugas Beniušis.

Šio projekto dalyviai pirmadienį susitiko su teisingumo ministru Juozu Bernatoniu, o šią savaitę susipažins su ministerijos padaliniais, jų veikla, apsilankys Valstybinėje duomenų apsaugos inspekcijoje, Kauno tardymo izoliatoriuje, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, Lietuvos teismo ekspertizės centre ir kitose ministerijai pavaldžiose institucijose.

J. Bernatonis moksleiviams papasakojo apie Teisingumo ministerijos specifiką, apie svarbiausius šiuo metu rengiamus teisės aktų projektus, pasidalijo asmenine patirtimi.

„Džiugu, kad jauni žmonės domisi mūsų valstybės valdymu, jos institucijų darbu. Tai puiki galimybė pamatyti, kaip rengiami svarbūs teisės aktų projektai, Tikiu, kad ne vienas šio gražaus projekto dalyvis susidomės darbu valstybinėse institucijose ir prisidės prie teisinės ir demokratinės valstybės kūrimo“, - pažymėjo teisingumo ministras.

Projekto dalyviai neslėpė, jog apsilankymai valstybinėse institucijose ir susipažinimas su jose dirbančiais žmonėmis griauna įsisenėjusius stereotipus ir atskleidžia valstybės tarnybą kitomis spalvomis.

„Galvojau, kad ministerijose daug žmonių, kurie beveik nieko nedirba. Mano nuomonė kardinaliai pasikeitė, nes pamačiau, kad kiekvienas ministerijos darbuotojas yra puikus savo srities profesionalas“, - pasakojo E. Stadaliūtė.

„Kardinaliai pasikeitė stereotipų suformuota mano nuomonė apie įkalinimo įstaigas. Apsilankęs Kauno tardymo izoliatoriuje supratau, kad tai yra civilizuota įstaiga“, - teigė M. Beniušis.

Teisingumo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode