Sprogimas

Teisingumo ministerija kviečia dalyvauti jubiliejiniame Konstitucijos egzamine

Šį rudenį Teisingumo ministerija jau dešimtą kartą visus Lietuvos piliečius kvies laikyti Konstitucijos egzaminą, kurį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ši tradicine tapusi žinių pasitikrinimo akcija kasmet sutraukia tūkstančius dalyvių visoje Lietuvoje. Pirmasis jubiliejinio egzamino etapas įvyks rugsėjo 27 d.

Pernai Konstitucijos egzaminą visoje Lietuvoje laikė daugiau negu 30 tūkst. žmonių. Šiemet, jubiliejaus proga, tikimasi sulaukti rekordinio dalyvių skaičiaus.

„Džiaugiuosi gražia tradicija ir tikiu, kad ši jau dešimtmetį gyvuojanti akcija ne tik prisideda prie geresnio Konstitucijos supratimo ir išmanymo, tačiau taip pat didina piliečių sąmoningumą ir pagarbą svarbiausiam savo šalies įstatymui bei pačiai valstybei“, - sako teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Konstitucijos egzaminas organizuojamas dviem etapais: pirmasis etapas įvyks rugsėjo 27 d., o antrasis – spalio 11 d.

„Egzaminą piliečiai bus kviečiami laikyti visose 60 Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių, Seime bei kitose valstybinėse institucijose, bendrojo ugdymo ir aukštosiose mokyklose bei įkalinimo įstaigose“, - pažymi teisingumo ministras.

Pirmasis etapas tradiciškai vyks ir egzamino partnerio DELFI portale.

„Konstitucijos egzamino dalyviai dėl geriausiai išmanančiųjų pagrindinį šalies įstatymą vardo varžysis atskirose grupėse: pilnametystės sulaukusių piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių. Moksleiviai bus suskirstyti į keturias amžiaus grupes: 1–4 klasių, 5–7 klasių, 8–10 klasių ir 11–12 klasių“, - pasakoja J. Bernatonis.

Visi norintieji laikyti jubiliejinį egzaminą iki rugsėjo 22 d. kviečiami registruotis DELFI portale. Tačiau egzaminą laikyti savivaldybėse bus leidžiama ir iš anksto neužsiregistravusiems asmenims.

Geriausias žinias pademonstravę ir Konstitucijos egzamino nugalėtojais tapę dalyviai spalio 26 d. bus pakviesti į Prezidentūroje vyksiančius apdovanojimus. Juos sveikins Konstitucijos egzamino globėja Prezidentė D. Grybauskaitė ir teisingumo ministras J. Bernatonis. Visų laimėtojų lauks projekto organizatorių ir partnerių prizai.

Organizuojant egzaminą talkina Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerija. Žinią apie Konstitucijos egzaminą padeda skleisti projekto partneriai: naujienų portalas DELFI ir LRT.

Daugiau informacijos apie egzamino organizavimo tvarką: www.konstitucijosegzaminas.lt

Dalyvių registracija: http://www.delfi.lt/konstitucijos-egzaminas/

Teisingumo ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode