Parama dėkojame




Sprogimas

5 patarimai, kaip išsirinkti būrelį

 Rugsėjo 1-oji svarbi pradžia ne tik mokyklą lankantiems vaikams, bet ir didelis iššūkis tėvams - kokia papildoma veikla užimti atžalas, kad tai būtų ir smagu, ir naudinga. Vaikai būrelius dažnai renkasi pagal pomėgius, įdomumą ar įkalbėti draugų. Bet ar tikrai tai jiems pravers ateityje? Verta gerai apgalvoti investuojant į užklasines vaiko veiklas.

 

 

Nauda

Apsvarstykite, kiek tas būrelis bus naudingas jūsų vaikui. Ar tai vienkartinė užgaida, draugų tarpe siaučianti manija? O gal žinios ugdys ne tik tam tikrą gabumą, bet ir asmenybę?

Papildomas ugdymas nėra pigus, todėl apgalvokite ar tai bus gera investicija ateityje. Pavyzdžiui, mokantis anglų kalbos pasiekus B2 lygį, galima laikyti PTE General level 2 egzaminą, kuris yra užskaitomas kaip valstybinis, o jo rezultatas konvertuojamas atitinkamai, todėl 12 klasėje moksleivis laikys vienu egzaminu mažiau.

Kokybė

Užklasinės veiklos organizavimas nėra griežtai reguliuojama veikla, organizatoriai neprivalo gauti leidimų iš švietimo ministerijos, todėl tai puiki rinka visiems. Atkreipkite dėmesį į papildomą ugdymą organizuojančios įstaigos ar žmogaus patirtį, paskaitykite atsiliepimus internete ar paklauskite pažįstamų, susipažinkite su jūsų vaiką mokysiančiais dėstytojais.

Išlaidos

Papildomas ugdymas nėra pigus, o jei šeimoje ne vienas vaikas ir visi jie lanko net po keletą būrelių susidaro nemažos išlaidos. Didelių investicijų reikalauja ir abituriento paruošimas egzaminams. “Niekam ne paslaptis, kad norint pasiruošti valstybiniam egzaminui, dažnai tėvai išleidžia tūkstančius, siekdami maksimalių rezultatų per paskutiniuosius mokslo metus. Rekomenduojame užsienio kalbos mokytis nuosekliai ir kasmet, tada tų tūkstančių nereikės, nes vaiko pažanga bus nuolatinė ir, tikėtina, kad jis dar net prieš baigiamąją gimnazijos klasę bus jau išlaikęs tarptautinį anglų kalbos egzaminą, kurio rezultatas bus konvertuotas 100% į valstybinė brandos anglų kalbos egzaminą”, - patarė „American English School“ (AMES) vadovė Eglė Kesylienė.

Patogumas

Užklasinė veikla turi būti patogi laiko ir vietos atžvilgiu. Pradinukai patys negali pasiekti įvairių būrelių, todėl jų nuvežimu rūpinasi tėvai. Žinoma, ne visiems lengva pasiimti laisvą popietę tam, kad nuvežtų vaiką į kitą miesto galą. Todėl pasidairykite galimybės būrelius lankyti savaitgaliais. Tuomet ne tik patogiau pasieksite būrelį, nereikės atsiprašyti iš darbo, bet ir vaikas bus pailsėjęs, žvalus, imlesnis pamokoms.

Pasiekimai

Kada vaikas galės džiaugtis pirmaisiais pasiekimais? Įvertinkite, kiek laiko užtruks nuo pradžios iki to momento, kuomet galėsite įvertinti vaiko tobulėjimą, o moksleivis pats pajus užsiėmimo teikiamą naudą. Užsienio kalbos žinios lengvai įvertinamos, o kai gali pats suprasti filmą, perskaityti užsienietiškus užrašus - dvigubas malonumas! Anglų kalba populiari visame pasaulyje, ja netrukus bus galima laisvai susikalbėti ir Lietuvoje, todėl papildomas ugdymas lengvai jai padės tapti antrąją gimtąją kalba.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode