Parama dėkojame




Sprogimas

Startas – Lietuvos nacionaliniam stadionui

Šiandien paskelbtas konkursas, kurio metu bus atrinktas koncesininkas Daugiafunkcio sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo komplekso projekto įgyvendinimui.

„Tai nėra anksčiau nesėkmingai bandyto įgyvendinti nacionalinio stadiono projekto gaivinimas, tai – naujo, universalaus projekto pradžia, pasirenkant efektyvesnį viešojo ir privataus sektorių partnerystės kelią. Vyriausybės sprendimas pagaliau įgyvendinti šį projektą Lietuvai pasitinkant atkurtos valstybės 100 metų jubiliejų – tai yra svarbus žingsnis po tiek metų stagnacijos šioje vietoje“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Premjero teigimu, nors pasikeitus Vilniaus miesto valdžiai konkurso paskelbimo data užtruko, šiandien žengtas žingsnis įrodo Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybės ryžtą pagaliau užbaigti diskusijas dėl Lietuvos nacionalinio stadiono ir, kaip tikimasi, jį turėti iki 2020 metų.
 
Vyriausybės įgaliota institucija įgyvendinant projektą nutarta paskirti Kūno kultūros ir sporto departamentą prie Vyriausybės. Departamentas kartu su Vilniaus miesto savivaldybe organizuos koncesijos konkursą bei pasirašys partnerystės sutartį su privačiu subjektu, laimėjusiu konkursą (trišalę koncesiją), ir įgyvendins partnerystės projektą.

Nustatyta, kad šiam partnerystės projektui taikomas partnerystės būdas yra koncesija, o sutarties laikotarpis – iki 25 metų. Apibrėžtos partnerystės projekte apimtys – ne mažiau kaip 15 tūkst. stacionarių vietų stadiono ir ne daugiau kaip 1500 kv. m. sporto muziejaus patalpų sukūrimas, jų valdymas ir priežiūra, valstybės institucijų organizuojamų masinių kultūros ir kitų renginių organizavimo paslaugos. Didžiausi valstybės turtiniai įsipareigojimai projekte negalės viršyti 53 392 tūkst. eurų, įskaitant pridėtinės vertės mokestį.

ELTA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode