Sprogimas

Stiprėjantys tarpvalstybiniai ryšiai atveria naujas bendradarbiavimo galimybes

Pekine rugsėjo 6 dieną įvyko Lietuvos ir Kinijos užsienio reikalų ministerijų delegacijų, vadovaujamų Lietuvos užsienio reikalų viceministro Nerio Germano ir Kinijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo LiuHaixing, politinės konsultacijos.Susitikime aptartos galimybės plėsti politinius ir ekonominius ryšius, bendradarbiavimą transporto, sveikatos, mokslo ir švietimo, kultūros ir kitose srityse.

Pokalbyje apžvelgti Kinijos santykiai su Europos Sąjunga, bendradarbiavimas tarp šešiolikos Rytų ir Vidurio Europos šalių bei Kinijos vadinamojoje „1+16“ valstybių grupėje bei pasikeista nuomonėmis apie naujausius pasaulinius įvykius.

Kinijos užsienio reikalų viceministras, pasveikindamas Lietuvos užsienio reikalų viceministrą, sakė: „Šiemet žymime diplomatinių santykių 25-metį. Džiugu, kad Kinijos ir Lietuvos bendradarbiavimas plečiasi. Esame pasiryžę toliau dirbti kartu ir plėsti partnerystę įvairiose srityse.“

N. Germanas pasidžiaugė intensyvėjančiais politiniais, ekonominiais ir kultūriniais ryšiais, akcentavo Lietuvos norą skatinti prekybą ir Kinijos investicijas šalyje, aptarė Lietuvai aktualią „Vienos juostos, vieno kelio“ iniciatyvą, skirtą sujungti Kiniją su Europa.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras pakvietė savo kolegąkitais metais atvykti politinių konsultacijų į Lietuvą. Kinijos užsienio reikalų viceministras LiuHaixing priėmė šį kvietimą.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode