Sprogimas

Policijos rūpestis – kad nenukentėtų nepilnamečiai

Jau įpusėjo pirmasis naujųjų mokslo metų mėnuo, kurio metu ypač didelis dėmesys skiriamas nepilnamečių saugumui keliuose. Vykdomos įvairios akcijos, reidai, patikrinimai. Dvi savaites prie bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų, šalia pėsčiųjų perėjų, budėjo policijos pareigūnai. Tikimasi, kad per tą laiką moksleiviai ir tėveliai su mažamečiais vaikais bus prisiminę saugaus eismo keliuose taisykles ir saugiai įveiks atstumą nuo namų iki lopšelių-darželių ir mokyklų.

 

Skyrė daugiau dėmesio

Kaip teigiama Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pranešime, Lietuvos policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti viešąją tvarką, akcentuodami kiekvieno eismo dalyvio atsakomybę už savo elgesį kelyje ir siekdami, kad prasidėjus naujiems mokslo metams eismo ir kituose įvykiuose nenukentėtų nepilnamečiai, rugsėjį skelbia ne vieną saugaus eismo akciją ir ketina daugiau dėmesio skirti jauniesiems eismo dalyviams: „Prasidėjus mokslo metams, pareigūnai vykdys trumpalaikius reidus prie mokyklų. Prieš pamokas ir po jų teisėsaugininkai tikrins transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai (vairuotojo pažymėjimus, kitų būtinus dokumentus, saugos diržų, saugos šalmų naudojimą). Daug dėmesio bus sutelkta į vaikus, važiuojančius dviračiais. Pareigūnai domėsis, ar vaikai turi atšvaitų, primins jiems šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu. Prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose pareigūnai vykdys įvairių transporto priemonių vairuotojų ir jų keleivių elgesio (saugos šalmai važiuojantiesiems motociklu, važiavimo greitis) kelyje kontrolę.“

Taip pat buvo numatyta pagal galimybes organizuoti mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų vairuotojų blaivumo atsitiktinius patikrinimus.

Budėjo pareigūnai

Rugsėjo 1–16 dienomis policijos pareigūnai budėjo prie bendrojo lavinimo ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų, šalia pėsčiųjų perėjų. Į pagalbą saugiam eismui užtikrinti buvo pasitelkti ir policijos rėmėjai, šauliai. Taip pat policijos pareigūnai kontroliavo, kaip naudojamos vaikų prisegimo ir saugumo sistemos, specialios kėdutės, ar keleiviai automobilio priekyje ir gale naudoja saugos diržus. Pranešime teigiama, kad pasibaigus numatytoms priemonėms, kontrolė bus tęsiama ir toliau, nuolat organizuojant netikėtus blaivumo bei kitų pažeidimų patikrinimus.

Vykdant prevencinę, šviečiamąją-auklėjamąją veiklą mokiniams organizuojamos saugaus eismo ir elgesio keliuose pamokos, kiti prevencinio pobūdžio renginiai, bus primenama apie atsakomybę už nepilnamečių padarytus teisės pažeidimus, aktyviai organizuos darbą saugaus eismo klasėse.

Pažeidimų nedaug

      Pasak Telšių apskr. Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Aušros Blaževičienės, pirmąsias dvi rugsėjo savaites visoje Telšių apskr. VPK prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose), kaip ir visoje Lietuvoje, pareigūnai eismo saugumą užtikrina šalia mokymosi įstaigų esančiose judresnėse perėjose. Taip pat bendruomenės ir kiti pareigūnai lanko vaikus mokyklose, vykdo įvairias saugumą skatinančias akcijas. Didesnių pažeidimų, susijusių su vaikais, nenustatyta, tačiau Kelių eismo taisyklių pažeidimų, kaip įprasta, fiksuota.

      Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininko Nerijaus Gurausko teigimu, Mažeikiuose vykdomos tos pačios prevencijos priemonės kaip ir visoje apskrities teritorijoje, o policijos pareigūnai dvi savaites budėjo prie šalia ugdymo įstaigų esančių pėsčiųjų perėjų iš ryto 7.30–8.30 val. ir baigiantis pamokoms 11.00–14.val. Pareigūnai, pasak viršininko, stebėjo pėsčiuosius ir vairuotojus, ar pastarieji praleidžia per pėsčiųjų perėjas einančius moksleivius ir darželinukus, kaip laikosi Kelių eismo taisyklių. N. Gurauskas informavo, jog ypatingų pažeidimų neužfiksuota, tačiau eismo dalyviai ne visada laikėsi Kelių eismo taisyklių.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode