Sprogimas

Kaunietė nuteista už poveikį L.Stankūnaitės dukrai

Kauno apylinkės teismas antradienį kaunietę Olgą Girdauskienę pripažino kalta dariusi poveikį Laimutės Stankūnaitės mažametei dukteriai.

Nuteistajai skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė, ji įpareigota būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., pranešė teismas.

Jis teigia, kad priimtas nuosprendis buvo grindžiamas liudininkų parodymais, garso įrašais bei įsiteisėjusiu išteisinamuoju nuosprendžiu, priimtu Andriaus Ūso byloje.

Teismas L.Stankūnaitei iš O.Girdauskienės priteisė 5 tūkst. eurų neturtinę žalą ir 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų teisme.

Neviešuose teismo posėdžiuose byla buvo nagrinėjama pusantrų metų. Per tą laiko įvyko apie 20 posėdžių. Kaip teigia teismas, posėdžiai gana dažnai buvo atidedami dėl kaltinamosios ligų ir prašymų baudžiamojoje byloje padaryti pertrauką.

Šis nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

O.Girdauskienė yra dirbusi Seimo narės Neringos Venckienės, kurios yra paskelbta paieška, sekretore-padėjėja.

Kaunietis Andrius Ūsas po mirties buvo visiškai išteisintas dėl kaltinimų L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio mažametės dukters tvirkinimu.

Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Tėvo D.Kedžio darytas vaizdo įrašas pripažintas neteisėtai gautu įrodymu, padarytu pažeidžiant Lietuvos įstatymose ir tarptautinėse konvencijose įtvirtintą vaiko teisę į garbę, orumą, ir asmens atvaizdą.

Teismui išteisinus velionį A.Ūsą dėl mažametės tvirkinimo, prokuratūra pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl galimai melagingų liudytojų parodymų ir poveikio vaikui.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui. D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Vilnius, rugsėjo 13 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode