Parama dėkojame




Naujausios knygos pristatyti į Lietuvą atvyksta Nobelio premijos laureatas Robertas J. Shilleris

Rugsėjo 16 d. į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą sugrįžta vienas ryškiausių nūdienos ekonomikos ir finansų pasaulio tyrinėtojų, Nobelio premijos laureatas, ISM Garbės profesorius Robertas J. Shilleris, kuris pristatys savo naujausią knygą „Kvailių žvejonė: manipuliacijų ir apgaulių ekonomika“.


Nuo pat Adamo Smitho laikų ekonomikos mokslas rėmėsi esmine prielaida, kad laisvoji rinka tarsi nematoma ranka kuria mūsų materialinę gerovę. Knygoje ekonomistai George‘as A. Akerlofas ir Robertas J. Shilleris išsako esminę šio požiūrio kritiką – jie teigia, kad laisvoji rinka yra kartu ir žalinga, ir naudinga. Tol, kol bus galimybė užsidirbti, pardavėjai, pasitelkę manipuliacijas ir apgaules, sistemiškai išnaudos mūsų psichologines silpnybes ir neišmanymą.
ISM Politikos dalykų grupės vadovo Vincento Vobolevičiaus teigimu, akivaizdu, kad žmogus iš prigimties siekia ne vien maksimizuoti akivaizdžią naudą, bet taip pat sau kelia įvairius socialinius tikslus; kartais vienas kitam prieštaraujančius. 
„Džiugu, kad ekonomikos disciplina, kurį laiką ignoravusi šią realybę, po truputį tampa atviresnė kognityvinių mokslų įžvalgoms apie tai, kaip žmonės priima sprendimus sudėtingose situacijose.  Autorių knyga yra reikšmingas indėlis į šį, labai pribrendusį, ekonomikos paradigmos lūžį“, – sako V. Vobolevičius.
Robertas Shilleris, kuris nuolat patenka į įtakingiausių šių dienų pasaulio ekonomistų sąrašus, yra prestižinio Jeilio universiteto (JAV) profesorius. Jo tyrimai buvo pripažinti pasaulinės ekonomikos istorijos dalimi, o parašytos knygos netrunka tapti bestseleriais. Profesoriaus paskaitos ir prezentacijos – vienos laukiamiausių pasauliniuose ekonomikos forumuose. Jo konsultacijomis naudojasi ne tik akademinio pasaulio atstovai, bet ir įtakingiausi pasaulio lyderiai. 2013 m. jam įteikta Nobelio premija ekonomikos srityje bei suteiktas ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Garbės profesoriaus vardas.
Universiteto rektoriaus Alfredo Chmieliausko teigimu, Garbės profesoriaus titulas – tai abipusio pasitikėjimo, pagarbos ir įsipareigojimo išraiška.
„Malonu, kad ir garbės laipsnį suteikianti institucija, ir asmuo yra verti vienas kito. Mes didžiuojamės savo akademiniu elitu ir jų nuolatiniu sugrįžimu į universitetą. Šį sugrįžimą ženklina reikšmingas įvykis – Nobelio premijos laureato profesoriaus Roberto J. Shillerio tarptautinio bestselerio pasirodymas lietuvių kalba. Šios knygos pristatymas – puiki universiteto ir jo Garbės profesoriaus dovana mąstančiai Lietuvos visuomenei“,  – sakė rektorius.
Visi besidomintys yra kviečiami į renginį, kuris vyks anglų kalba, rugsėjo 16 d., 9.00–10.30 val. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete Arklių g. 18 (II rūmai), Vilnius.
Registruotis į renginį čia iki rugsėjo 14 d.

Dalia RAUKTYTĖ
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode