Parama dėkojame




Aplinkos ministras nesiūlo griauti neteisėtai pastatyto daugiabučio Vilniuje

Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai teisme ginčijant Vilniaus daugiabučio, kuriame jau gyvena žmonės, statybos leidimą, aplinkos ministras teigia nesiūlantis jo griauti, tačiau siūlo keisti įstatymus. Vilniaus meras sako, jog kol kas anksti kalbėti apie namo griovimą, o atsakomybę už neteisėtą jos statybą turi prisiimti statytojai ir leidimus išdavę tarnautojai.

„Yra viešasis interesas ir nemanau, kad nugriauti dabar yra svarbiau nei palikti. Kitas dalykas, reikia pakeisti teisės aktus, kad nebūtų manipuliuojama. Dabar savivaldybės labai neatsakingai išduoda leidimus, iš vienbučio ar dvibučio pavirsta daugiabučiais, iš visuomeninės paskirties patalpų paverčia gyvenamosiomis patalpomis. Taip neturėtų būti ir tie verslininkai turėtų atsakyti už tokius veiksmus, bet jeigu jie randa spragas įstatymuose, tai reikia keisti įstatymus“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Kęstutis Trečiokas.

Vis dėlto, ministras teigė kol kas neketinantis inicijuoti įstatymų pataisų.

„Dabar negaliu atsakyti, ar siūlysiu keisti (įstatymus - BNS), turi specialistai įvertinti. Tikrai nesiūlysiu griauti. Manau, kad reikia viską protingai įvertinti, bet tokių atvejų turėtų nebūti. Jei žmogus įsigijo turtą teisėtai ir dabar dėl valdininko klaidos ar teisės aktų spragos yra nugriaunama, tai valstybė jam turės kompensuoti. Mūsų valstybė nėra tokia turtinga. Nors yra toks piktas noras nusiųsti buldozerį ir parodyti, kad šitaip negalima, bet nesame kokie laukiniai, turime susitarti“, - kalbėjo aplinkos ministras.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, jog atsakomybę už neteisėtai pastatytą daugiabutį turi prisiimti namo statytojai ir leidimus išdavę tarnautojai.

„Žmonės neturi likti kalti šioje vietoje. Jie nei žinojo, nei suprato, nei galėjo suprasti, kas vyksta. Šiuo atveju yra klausimas tų verslininkų, kurie statė ir tų tarnautojų, kurie leido. Jie ir turi būti atsakingi. Ką daryti žmonėms - tai ramiai gyventi ir ginti savo interesus. Savivaldybė yra žmonių pusėje“, - žurnalistams pirmadienį sakė R.Šimašius.

Anot jo, kol kas per anksti kalbėti, ar namą teks nugriauti.

„Tokie dalykai neturi vykti. Jeigu kažkokie architektai bando gudrauti ir sakyti, kad vietoje sanatorijų statomi gyvenamieji namai, tai aš pats inicijuosiu architektų licencijų atėmimą šioje vietoje, nes negalima meluoti“, - sakė meras.

15min.lt pirmadienį rašo, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija kreipėsi į teismą dėl Karoliniškėse iškilusio daugiabučio. Nors jame jau gyvena žmonės ir dauguma butų parduota, formaliai tai nėra daugiabutis, o tik greta esančio viešbučio patalpos.

Atsakovės byloje yra statytoja bendrovė „Karolinos turas“ ir Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamentas. Inspekcijos teigimu, pastatas yra dviem aukštais didesnis nei leidžiama, be to, leidimas išduotas paskutinę buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko kadencijos dieną, kai departamentui vadovavo Artūras Blotnys.

BNS

BNS nuotr.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode