Parama dėkojame




Kyšininkavimu įtariamas „Kupiškio vandenys“ direktorius paleistas už užstatą

 Kyšininkavimu įtariamas Kupiškio rajono savivaldybės įmonės „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas antradienį prokuroro sprendimu paleistas už 10 tūkst. eurų užstatą.

Įmonės vadovas taip pat nušalintas nuo pareigų teismo sprendimu iki šių metų spalio 7 dienos, pranešė ikiteisminį tyrimą atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Rugsėjo viduryje teismas buvo patenkinęs prokurorų prašymą suimti A.Audicką dešimčiai dienų.

Kaip skelbia STT, įtariama, kad „Kupiškio vandenys“ viešame konkurse neteisėtai sudarė palankias sąlygas vienai bendrovei, o už tai galbūt buvo atsilyginta kyšiu vandens tiekimo įmonės direktoriui.

STT nurodo, kad A.Audickas sulaikytas dėl 2015 metais skelbtų kelių pirkimų.

Centriniame viešųjų pirkimų portale pateikiama informacija, kad 2015 metais įmonė skelbė 470 įvairių mažos vertės pirkimų, kurių bendra vertė - 253 tūkst. eurų, iš jų 113 tūkst. eurų skirta paslaugoms (156 pirkimai), 97,5 tūkst. eurų - prekėms (311), 43 tūkst. eurų - darbams (3). Be to, pagal preliminarią sutartį pernai įmonė už 49,2 tūkst. eurų pirko elektros iš „Inter RAO Lietuvos“.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, iš „ Kupiškio vandenų“ paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų, atliko kratas kai kurių asmenų darbo vietose ir namuose.

Vilnius, rugsėjo 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode