Parama dėkojame




Sprogimas

Sukauptos atostogos kalendorinėmis dienomis kitąmet bus perskaičiuojamos į darbo dienas darbuotojų naudai

 

Seimui pritarus ir Prezidentei pasirašius naująjį Darbo kodeksą, nuo kitų metų keisis atostogų apskaičiavimo tvarka. Darbuotojams priklausys nebe 28 kalendorinės kasmetinių atostogų dienos, o 20 darbo dienų. Iki 2017 m. sausio 1 d. dienos sukauptos atostogos bus perskaičiuojamos į darbo dienas darbuotojų naudai.

„Sukauptos atostogos bus perskaičiuojamos santykiu septynios su penkiomis, ar šešiomis, priklausomai nuo to, kiek dienų per savaitę darbuotojas dirba – penkias ar šešias. Tai yra už septynias kalendorines atostogų dienas darbuotojams bus suteikiamos 5 darbo dienos atostogų, jei dirba 6 dienas – šešios. Įvertinus, kad tai yra tik dėl sukauptų atostogų, kurias realiai darbuotojai turi panaudoti per darbo metus tam, kad atgautų jėgas ir vėl imtųsi darbų, bei tą faktą, kad atostogos suteikiamos dienomis, o ne valandomis, perskaičiuojant atostogas, manome, jos turi būti perskaičiuojamos darbuotojų naudai, tai yra, susidarius skaičiams po kablelių, pavyzdžiui, 5,3 darbo dienos atostogų, realiai darbuotojui priklausytų 6 darbo dienos atostogų“, – sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktorė Eglė Radišauskienė.

Pasak jos, darbuotojams nuo kitų metų atostogų nemažės, nes kaip ir anksčiau bus apmokama už darbo dienas, tačiau jei darbuotojams nesinori prarasti kalendorinėmis dienomis sukauptų atostogų, jie jas gali išnaudoti dar šiemet, t.y. iki 2016 m. gruodžio 31 d.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode