Sprogimas

Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia pedagogus į „Mokytojų festivalį“

Spalio 5 dieną Tarptautinės mokytojų dienos proga Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos vaikų ir jaunimo centru bei partneriais organizuoja „Mokytojų festivalį“.

„Tarptautinė mokytojų diena - padėkos kiekvienam mokytojui diena, nes mokytojo profesija ypatinga, auginanti žmogų, ateities Lietuvą. Kviečiu kartu pasidžiaugti savo švente, pasisemti naujų idėjų ar tiesiog pabūti kartu. Tą dieną Vilniaus Konstitucijos prospektas virs mokytojų kūrybinių, edukacinių ir pramoginių užsiėmimų erdve“,- sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Pasak Lietuvos vaikų ir jaunimo centro vadovo Valdo Jankausko, mokymasis gali tapti maloniu procesu kiekvienam žmogui, kad ir kokio amžiaus jis būtų. Svarbu tik atrasti jam ar jai patrauklų būdą informacijai semtis.

„Idėja šių formų paieškai į pagalbą pasikviesti kaimynus – galeriją, universitetą, verslo bei prekybos centrus, teatrą, scenos žvaigždes – bei atrasti šių būdų kuo įvairesnių, atrodo, pasiteisino su kaupu“,- sako V.Jankauskas.

„Mokytojų festivalis“ prasidės 14 val. verslo centre K29 (Konstitucijos pr. 29), kur vyks konferencija „Stipri mokyklos bendruomenė – gera mokykla“. Joje susirinkusiuosius pasveikins švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, pranešimus pedagogams ir visai mokyklos bendruomenei aktualiomis temomis skaitys žinomas vaikų psichiatras, psichoterapeutas Linas Slušnys, Vilniaus universiteto profesorius Rimantas Želvys, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro direktorius Valdas Jankauskas ir kt.

 

Nuo 15 valandos prasidės kūrybinės, edukacinės dirbtuvės ir pramoginiai užsiėmimai. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (Konstitucijos pr. 25) darbuotojai besidominčius bendravimu ir bendradarbiavimu pakvies į edukacinius užsiėmimus. Meno mylėtojai laukiami Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22), kur veiks kūrybinės grafikos dirbtuvės ir „Pojūčio teatro“ performansas.

Lietuvos edukologijos universitetas (Studentų g. 39) pakvies į ekskursijas po oranžeriją ir „Sveikatingumo pertrauką“. Banko „Swedbank“ atstovai (Konstitucijos pr. 20 A) skaitys paskaitas finansinio raštingumo temomis, mokytojai galės apsilankyti naujienų portaluose 15min. ir „Delfi“.

Visų „Mokytojų festivalio“ dalyvių renginio metu laukia gausybė pramogų – siuvimo, šokio, makiažo, kavos ruošimo ir kt. pamokėlės Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje (Upės g. 9) bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Patarimus apie stilių dalins „Mosaic“, „Savito stiliaus“, „Stiliusos“ stilistai, o dalyvių nuotaiką kels juoko jogos, kvapų terapijos, kavos degustacijos bei kiti užsiėmimai. Šventinę nuotaiką kurs ir žaidimas – miesto pramoga „Life Escape Game“ (Gedimino pr. 45).

Vakare „Mokytojų festivalio“ organizatoriai kviečia pedagogus į Vilniaus kamerinio teatro spektaklį „Kai žmonės vaidino Dievą...“ ir šventinį koncertą.

Į visus „Mokytojų festivalio“ renginius būtina išankstinė registracija.

Daugiau informacijos: http://lvjc.lt/mokytoju-festivalis/

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode