Parama dėkojame




Sprogimas

Kaip prakalbinti politiką ir pasiruošti rinkimams?

Artėjant Seimo rinkimams daugelis susimąsto, kam gi atiduoti savo balsą. Ne vienas, ko gero, nusivylęs politika ir politikais išvis nemato prasmės spalio 9-ąją keliauti prie balsadėžės. Visgi, prisiminus visai neseną Jungtinės Karalystės pavyzdį, akivaizdu, jog balsuoti būtina ir tai daryti reikia gerai pasiruošus.

Kad mūsų ir Lietuvos likimo už mus nenuspręstų kiti, o taip pat kad dėl savo pasirinkimo netektų graužtis ateinančius ketverius metus, rinkimams reikia pasiruošti. Jei gąsdina ilgos ir painios politinių partijų rinkiminės programos, o politikų pažadai ir pasisakymai kelia daugiau klausimų nei pateikia atsakymų, politikos stebėsenos iniciatyva „Žinau, ką renku“ siūlo sprendimą: užduok tau rūpimą klausimą politikui virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt.

Jau trejus metus veikianti ir aktyviai auganti iniciatyva „Žinau, ką renku“ siekia gerinti dialogą tarp politikų ir rinkėjų. Tuo tikslu organizuojami debatai, kurių metu politikai kviečiami susitikti su rinkėjais neformaliose erdvėse ir aptarti jiems aktualius klausimus, veikia virtuali platforma, kurioje klausimus politikams galima užduoti patogiai ir greitai.

Atsinaujinusi platforma siūlo galimybę rinkėjams užduoti klausimus keliems politikams vienu metu, lengvai surasti politiką pagal partiją ar rinkiminę apygardą. Pasirinkus vieną ar kelis kandidatus tereikia paspausti mygtuką „Paklausti“ ir atsidariusiame lange įvesti elektroninio pašto adresą bei klausimą. Politikui atsakius į jūsų klausimą sistema automatiškai informuos apie tai elektroniniu paštu.

Platformoje www.zinaukarenku.lt rinkėjai galės ne tik užduoti klausimus, susipažinti su politikų atsakymais į kitų vartotojų klausimus, bet ir rasti svarbiausią informaciją apie rinkimus, partijų bei kandidatų rinkimines programas, straipsnius, informaciją apie artėjančius debatus vienmandatėse rinkimų apygardose.

„Iniciatyvos veikla su rinkimais tikrai nesibaigs: platformoje bei debatų metu politikų išsakytus įsipareigojimus fiksuojame ir stebėsime jų įgyvendinimą po rinkimų“, - sako iniciatyvos „Žinau, ką renku“ koordinatorė Aušrinė Diržinskaitė.

Siekdama, kad politikų atsakymai į pateiktus klausimus neliktų tik tuščiais žodžiais, iniciatyva šiemet į pagalbą pasitelkė įvairių sričių ekspertus, kurių profesionalius komentarus taip pat bus galima rasti platformoje.

Iniciatyva skatina jaunimą ne tik balsuoti, bet tai daryti atsakingai, pasidomėjus ir pasiruošus. Juk spalio 9-ąją bet kur padėdamas kryžiuką nieko nepakeisi.

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode