Sprogimas

Norintiems save pažinti moksleiviams – psichologijos mokykla

Psichologijos mokyklos seminarai prasidės spalį ir vyks kartą per mėnesį – šeštadieniais nuo 10 iki 16 val.

„Šios mokyklos idėja ir esmė – patenkinti susidomėjusių psichologija jaunuolių smalsumą, padėti suprasti save ir kitus, paruošti psichologijos ar kitų dalykų studijoms Vilniaus universitete. Psichologijos mokykloje paskaitas skaito Filosofijos fakulteto psichologijos dėstytojai, praktinius seminarus veda psichologijos absolventai ir magistrantai“, – teigia psichologė, psichoterapeutė, Filosofijos fakulteto profesorė Roma Jusienė. Būtent jai kilo mintis šiame fakultete įsteigti Psichologijos mokyklą. Kadangi iniciatyvą palaikė Bendrosios psichologijos bei Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedrų dėstytojai, po metų nuo PKMC įkūrimo į Psichologiją mokyklą susirinko pirmieji mokiniai.

Seminarai prasideda spalį ir vyksta kartą per mėnesį – šeštadieniais nuo 10 iki 16 val. Kiekviename iš aštuonių užsiėmimų nagrinėjama vis kita aktuali psichologijos tema – atminties ypatumai, stresas ir jo įveika, psichikos sutrikimai, žmogaus raida, kūrybiškas mąstymas ir kt. Mokiniai per paskaitas teoriškai ir praktiškai susipažįsta su psichologija, diskutuoja, dalijasi pastebėjimais, o praktiniuose seminaruose gilina žinias atlikdami įvairias užduotis individualiai ar grupelėse.

Užduočių įvairovė plati, ji apima geresnio savęs ir kitų pažinimo užduotis, atsakymų į sau svarbius klausimus ieškojimą, vaizdinės medžiagos analizavimą, susipažinimą su psichologijos laboratorijomis, įvairių tyrimų atlikimą. Tiems, kas nori papildomai domėtis, rekomenduojamos knygos ar jų skyriai, vaizdinė medžiaga, atviri seminarai. Moksleiviai visuomet gali teirautis jiems aktualių dalykų, susijusių su psichologijos teorija ar praktika, psichologijos studijomis, jos perspektyvomis.

Sėkmingai baigusiesiems Psichologijos mokyklą išduodami pažymėjimai.

Psichologijos mokyklos seminarai vyksta Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete. Tvarkaraštis pateikiamas iš anksto, kad į užsiėmimus galėtų atvykti mokiniai ne tik iš Vilniaus ar jo apylinkių, bet ir iš visos Lietuvos.

VU naujienos 

Nuotraukoje – Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Psichologinio konsultavimo ir mokymų centras (PKMC) 10–12 klasių mokinius kviečia į Psichologijos mokyklą. Ji vyksta jau devintus metus.

Nuotrauka iš Filosofijos fakulteto archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode