Parama dėkojame




Teismas išteisino už apgaulingą apskaitą nuteistą triatlonininką V.Urboną

Aukščiausiasis Teismas antradienį išteisino už apgaulingos apskaitos tvarkymą anksčiau nuteistą žinomą triatlonininką Vidmantą Urboną.

Sportininkas Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu iš pradžių buvo nubaustas 1129 eurų bauda, vėliau ji sumažinta iki 753 eurų.

V.Urbonas kaltintas, kad, būdamas Panevėžio triatlono klubo pirmininku ir būdamas atsakingas už apskaitos organizavimą bei apskaitos dokumentų išsaugojimą, iš D.V. gautos paramos neįformino apskaitos dokumentais (kasos pajamų orderiais) ir 5 tūkst. litų (apie 1,4 tūkst. eurų) gavimo neužfiksavo asociacijos dokumentuose.

Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad V.Urbonas nepadarė veikos, turinčios nusikalstamos veikos požymių. Teismas konstatavo, kad byloje nustatytas tik venos buhalterinės operacijos neįtraukimas į apskaitą faktas, kitokių buhalterinių pažeidimų nenustatyta. Nutartyje pažymima, kad dėl savo veiksmų V.Urbonas gali būti traukiamas administracinėn atsakomybėn.

Tačiau Aukščiausiasis Teismas patvirtino teismų sprendimus buvusiam Panevėžio apskrities viršininkui Viktorui Trofimovui ir tuometiniam Panevėžio apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjui Marijonui Dambrauskui. Jiems paliktos galioti už piktnaudžiavimą tarnyba ir kyšininkavą skirtos tūkstantinės baudos.

V.Trofimovui už kyšininkavimą ir piktnaudžiavimą skirta daugiau nei 3 tūkst. eurų bauda, M.Dambrauskas už piktnaudžiavimą nubaustas 1882 eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai. Jie nustatė, kad 2009 metais V.Trofimovas, tuo metu dirbęs Panevėžio apskrities viršininku, kartu su tuomečiu Statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėju M.Dambrausku suklastojo dokumentą. Šie asmenys, žinodami, kad Panevėžio miesto apylinkės teismas žemės sklype, esančiame Klaipėdos gatvėje, nutartimi laikinai sustabdė statybas, suklastojo dokumentą dėl statinio patalpų pripažinimo tinkamu naudoti.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai taip pat nustatė, jog tuometis Panevėžio apskrities viršininkas V.Trofimovas už gautas iš verslininko D.V. paslaugas darė įtaką pavaldiems tarnautojams , kad būtų pratęsta viena valstybinės žemės nuomos sutartis.

Teismas taip pat nustatė, kad 2009 metais tuometinis Panevėžio apskrities viršininkas V.Trofimovas telefonu ir susitikęs su D.V. reikalavo, kad jis įkalbėtų tuometinį Biržų rajono merą Regimantą Ramoną balsuoti už V.Trofimovo kandidatūrą Panevėžio regiono plėtros tarybos posėdyje. Vėliau meras už jį balsavo, ir V.Trofimovas buvo išrinktas tarybos pirmininku.

V.Trofimovas taip pat reikalavo, kad D.V. finansiškai paremtų V.Urbono vadovaujamą Panevėžio triatlono klubą. Už šias paslaugas jis darė įtaką kitiems asmenims dėl valstybinės žemės nuomos sutarties pratęsimo, kuri buvo naudinga D.V.

Šiemet teismai išnagrinėjo 11 STT Panevėžio valdybos tirtų korupcinių bylų, kuriose 14 asmenų pripažinti kaltais.

Vilnius, spalio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode