Sprogimas

Skelbiamas piešinių konkursas saugaus keliavimo tema

Nebūk naivus kelyje sąjungai inicijavus Atsakingo keliavimo dieną – Lapkričio 16-ąją – sąjungos atstovai rengia nacionalinį mokinių piešinių konkursą tema „Aš keliauju atsakingai, taip keliauk ir tu.“ Kokybiškų piešinių foto lauksime iki lapkričio 30 dienos el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Geriausių piešinių autoriai ne tik bus apdovanoti prizais, bet ir gaus galimybę savo darbus pristatyti nacionaliniu mastu – šalies naujienų portale www.budas.lt. Konkursą globoja Švietimo ir mokslo ministerija.
Piešinių autoriai skirstomi į dvi grupes  pagal amžių: vidutinio mokyklinio amžiaus moksleivių  (4-6 klasės) grupė bei vyresnio mokyklinio amžiaus moksleivių grupė (7 -12 klasės). 
Lapkričio 16-oji pasirinkta neatsitiktinai: šią dieną nužudyta studentė Justina Š., kuri keliavo su socialiniame tinkle rastu vairuotoju. Prie šios dienos paminėjimo jau prisidėjo Vilniaus, Kauno, Kupiškio, Telšių, Šilutės, Mažeikių, Skuodo, Raseinių, Klaipėdos bei kitos savivaldybės. Tikimasi, kad nuo šiol kasmet solidariai prabilę apie atsakingą keliavimą, kai gyvybė saugoma ir keliaujant, sumažins neatsakingo keliavimo riziką. Norime atkreipti visuomenės, ypač mokinių bei studentų, dėmesį į slypinčius realius pavojus, stabdant pakeleivingą automobilį ar ieškant su kuo keliauti internete. Nežinojimas, kaip teisingai komunikuoti su Bendruoju pagalbos centru – didžiulė rizika ir realus pavojus. 
Tikimasi, kad šis piešinių konkursas padės dar labiau prakalbėti mokiniams apie tai, kad būtina saugoti savo gyvybę net tada, kai keliaujama, o prakalbėjimas per meno prizmę – geriausias būdas.

Nebūk naivus kelyje sąjungos spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode