Parama dėkojame




Sprogimas

Generalinio prokuroro pavaduotoja teikiama Margarita Šniutytė-Daugėlienė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi generalinio prokuroro Evaldo Pašilio teikimą, susitiko su kandidate į generalinio prokuroro pavaduotojus Margarita Šniutyte-Daugėliene ir aptarė, kaip efektyvinti prokuratūros veiklą, užtikrinti ikiteisminių tyrimų kokybę, gerinti prokurorų kvalifikaciją, ginti viešąjį interesą.  

Prokuratūros sistemoje M. Šniutytė-Daugėlienė dirba nuo 1999 metų. Per ilgametę profesinę karjerą prokurorė daugiau nei 14 metų ėjo vadovaujamas pareigas. Šiuo metu ji vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriui, nuo 2002 iki 2012 m. dirbo Klaipėdos apygardos prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausiąja prokurore.

Karjerą pradėjusi nuo prokuroro padėjėjos pareigų, M. Šniutytė-Daugėlienė yra gerai susipažinusi su darbo prokuratūros sistemoje specifika, todėl sukauptą patirtį gali sėkmingai pritaikyti įgyvendinant prokuratūrai keliamus uždavinius.

M. Šniutytės-Daugėlienės kompetencija yra įvairiapusė. Prokurorė dalyvavo tarptautiniu mastu vykdomuose projektuose, taip pat darbo grupėse ir komisijose, rengiančiose ir tobulinančiose teisės aktus, susijusius su prokuratūros sistemos gerinimu, turi pedagoginio darbo patirties.

Kandidatė teisės magistro kvalifikacinį laipsnį įgijo M. Romerio universitete, savo teisines žinias nuolat stiprina keldama kvalifikaciją, skaitydama pranešimus konferencijose.

Už pavyzdingai atliekamas tarnybines pareigas M. Šniutytė-Daugėlienė buvo ne kartą skatinta, jai suteikti vyresniojo ir vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikaciniai rangai. Prokurorų atestacijos komisija naujausio tarnybos vertinimo metu M. Šniutytės-Daugėlienės darbą įvertino labai gerai.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia Respublikos Prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Prokuratūros įstatymas numato, kad generaliniu prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas asmuo, kuris yra ne jaunesnis kaip 35 metų, nepriekaištingos reputacijos, moka valstybinę lietuvių kalbą, turi Lietuvos Respublikos pilietybę, aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turi ne mažesnį kaip dešimties metų tarnybos prokuroru arba kito teisinio darbo stažą.

Šiuo metu generalinis prokuroras E. Pašilis turi vieną pavaduotoją – Ž. Radišauską.

Paulius Kalmantas
Specialistas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
870664138
Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode