Sprogimas

Jei mėgstate bananus, japonų mokslininkai jums turi labai gerų žinių

 

Japonų ūkininkai pristatė naujovę – bananus valgoma žieve. Jei šių egzotinių vaisių nemėgstate, toliau galite ir neskaityti, o jei vis tik jie patenka į jūsų numylėtinių sąrašą, ši diena jums taps švente.

Iš pradžių avokadai be kauliukų, o dabar ir valgoma bananų žievė. Viename Japonijos ūkyje taikomas užšaldymo ir atitirpinimo metodas, skirtas auginti bananus, kurių žievė yra minkštesnė ir geriau virškinama. „D&T Farm“ ūkio atstovai teigia šį rezultatą pasiekiantys lėtai atvėsindami bananams auginti skirtus vazonėlius iki minus 60 laipsnių temperatūros, o tada juos atitirpindami, rašo „The Guardian“.

„Tai buvo įgyvendinta remiantis tyrimu, kurį Setsuzo Tanaka ilgus metus vykdė laisvalaikiu, – teigiama šio ūkio parengtame elektroniniame pranešime. – Šiam patobulinimui motyvacija tapo faktas, kad jis norėjo valgyti skanius ir saugius bananus. Galima valgyti žievę, nes ji yra organiška, be jokių cheminių medžiagų.“

„Mongee“ bananai su valgoma žieve

Atliktų tyrimų ir bandymų rezultatas – vaisius, gavęs „Mongee“ bananų pavadinimą, kuris reiškia neįtikėtinus bananus. Praėjusiais metais šiais patobulintais vaisiais pradėta prekiauti parduotuvėje Okajamos mieste, esančiame pusiaukelėje tarp Kioto ir Hirosimos. Pirkėjams rekomenduojama palaukti, kol ant šių bananų žievės atsiras mažų rudų taškelių: tai ženklas, kad bananus jau galima valgyti su visa žieve.

Japonų internetinėje svetainėje „SoraNews24”“, kurioje pateikiama informacija apie vaisius, teigiama, kad šios rūšies bananų žievė plona, palyginti su įprastiniais bananais, taigi ją valgyti gana lengva. „Kadangi ji labai plona, keistos tekstūros nėra, o lyginant su banano saldumu skonio žievėje nėra labai daug“, – rašoma šioje svetainėje. Anot naują produktą įvertinusių ragautojų, šių bananų minkštimas pasižymi stipriu tropiniu skoniu ir primena ananasą.

Kadangi „Mongee“ bananų šiuo metu išauginama tikrai nedaug, pageidaujantiesiems jų paragauti teks nepagailėti pinigų, nes vienas toks bananas kainuoja 648 jenas (4,92 euro). Tiesa, neįprastus bananus auginantis ūkis šiais metais ketina padidinti produkcijos kiekį 10 kartų. Kol kas bananai valgoma žieve auginami tik Japonijoje, tačiau ateityje, anot šio ūkio atstovų, ketinama jų eksportuoti ir į užsienio šalis.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode