Sprogimas

Sužinokite daugiau apie Lietuvos Respublikos asmens tapatybes kortelę ir ja naudokitės elektroninėje erdvėje

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija kartu su partneriais įgyvendindama projektą „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ atnaujino interneto svetainę https://www.eid.lt kurioje talpinama visa aktuali ir naudinga informacija apie Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę (toliau – ATK), kaip priemonę, Lietuvos Respublikos piliečiams identifikuoti save elektroninėje erdvėje, užsisakant elektronines paslaugas ir pasirašant elektroninius dokumentus kvalifikuotu elektroniniu parašu.

Elektroninės atpažinties schema, pagal kurią išduodamos ATK, vadovaujantis Europos Sąjungos eIDAS reglamentu (ES) Nr. 910/2014), sėkmingai notifikuota Komisijai ir kitoms valstybėms narėms (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020XC0821(01)&qid=1599046662977&from=EN ). Notifikavimo procedūros metu  patvirtintas aukštas ATK saugumo užtikrinimo lygis.

Svetainėje galite rasti visą reikiamą informaciją, susijusią su ATK: išdavimo tvarką, sertifikatų atnaujinimą, mokomuosius filmukus apie kvalifikuoto elektroninio parašo naudojimą, reikalavimus ir patarimus saugumui užtikrinti, jums aktualių elektroninių paslaugų gavimą, ir kitą naudingą informaciją.

Kviečiame susipažinti ir nepraleisti naujausios informacijos svetainėje https://www.eid.lt.

Vidaus reikalų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode