Naujų metų tortas

Torto pagrindui reikės: 

300 g grikių kruopų;

300 g šviežių datulių;

1,5 stiklinės kakavos miltelių;

0,5 šaukštelio druskos.

Mėlynių putėsiams reikės:

250 g šaldytų mėlynių;

1 prinokusio avokado;

1 neprinokusio (žalio) banano.

Braškių putėsiams reikės:

250 g šaldytų braškių;

1 prinokusio avokado;

1 neprinokusio (žalio) banano.

Kaip gaminti: 

  1. Grikių kruopas nuskalaukite verdančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti, tada pakepkite (sausoje, be aliejaus keptuvėje) kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Sutrinkite kruopas smulkintuvu iki birių miltų. Galima parduotuvėje grikių miltų įsigyti jau paruoštų.
  2. Grikių miltus sumaišykite su šviežiomis datulėmis, kakava ir 2 šaukštais vandens. Masę paskleiskite kepimo formoje nuimamais kraštais.
  3. Mėlynių putėsiams pasidaryti sudėkite avokadą, šaldytas mėlynes ir bananą į maisto smulkintuvą, viską sutrinkite iki vientisos masės. Putėsius supilkite ant grikių pagrindo, kepimo formą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį 30 min. Braškių putėsius gaminkite identiškai ir supilkite ant sušalusio mėlynių putėsių sluoksnio. Viską uždenkite maistine plėvele ir šaldykite šaldiklyje mažiausiai 3 val. Prieš patiekiant rekomenduojama tortą palaikyti kambario temperatūroje mažiausiai 20 min.

Skanaus!

„Rimi“ nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode