Torto pagrindui reikės:
300 g grikių kruopų;
300 g šviežių datulių;
1,5 stiklinės kakavos miltelių;
0,5 šaukštelio druskos.
Mėlynių putėsiams reikės:
250 g šaldytų mėlynių;
1 prinokusio avokado;
1 neprinokusio (žalio) banano.
Braškių putėsiams reikės:
250 g šaldytų braškių;
1 prinokusio avokado;
1 neprinokusio (žalio) banano.
Kaip gaminti:
- Grikių kruopas nuskalaukite verdančiu vandeniu. Leiskite nuvarvėti, tada pakepkite (sausoje, be aliejaus keptuvėje) kol gražiai paruduos. Atvėsinkite. Sutrinkite kruopas smulkintuvu iki birių miltų. Galima parduotuvėje grikių miltų įsigyti jau paruoštų.
- Grikių miltus sumaišykite su šviežiomis datulėmis, kakava ir 2 šaukštais vandens. Masę paskleiskite kepimo formoje nuimamais kraštais.
- Mėlynių putėsiams pasidaryti sudėkite avokadą, šaldytas mėlynes ir bananą į maisto smulkintuvą, viską sutrinkite iki vientisos masės. Putėsius supilkite ant grikių pagrindo, kepimo formą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį 30 min. Braškių putėsius gaminkite identiškai ir supilkite ant sušalusio mėlynių putėsių sluoksnio. Viską uždenkite maistine plėvele ir šaldykite šaldiklyje mažiausiai 3 val. Prieš patiekiant rekomenduojama tortą palaikyti kambario temperatūroje mažiausiai 20 min.
Skanaus!
„Rimi“ nuotr.