Salotoms reikės:
500 g Briuselio kopūstų – Briuselio kopūstai 2,49 €/500g;
500 g saldžiųjų bulvių – valgomieji batatai 2,49 €/1 kg;
1/3 puodelio smulkintų pekaninių karijų riešutų – karijų riešutai be kevalo „Rimi“ 4,89 € /150g;
Šiek tiek ožkos sūrio – šviežias ožkos pieno sūris „Bettine natural“ 2,75 €/125 g;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
Druskos, pipirų pagal skonį.
Užpilui reikės:
2 šaukštų klevų sirupo arba medaus;
2 šaukštų obuolių sidro acto;
1 šaukštelio Dižono garstyčių;
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
1/4 šaukštelio česnakų miltelių.
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC. Nuplaukite Briuselio kopūstus ir perpjaukite juos per pusę. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada į vieną jos pusę sudėkite Briuselio kopūstus, o į kitą - saldžiąsias bulves. Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi ir įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Išmaišykite, kol daržovės pasidengs aliejumi.
- Kepkite 20 minučių, tada pamaišykite ir kepkite dar apie 10 minučių arba kol Briuselio kopūstai paruduos, o saldžiosios bulvės suminkštės.
- Kol daržovės kepa, paruoškite užpilą. Sumaišykite klevų sirupą, obuolių sidro actą, Dižono garstyčias, alyvuogių aliejų, česnakų miltelius, druską ir pipirus.
- Į keptuvę suberkite smulkintus riešutus ir maišydami šiek tiek pakaitinkite ant vidutinės kaitros.
- Kai daržovės baigs kepti, perkelkite jas į didelį dubenį ir suberkite skrudintus riešutus. Apšlakstykite užpilu ir išmaišykite.
- Prieš pat patiekdami ant salotų sutrupinkite ožkos sūrį.