Sprogimas

To nebuvo šešerius metus: Lietuvos rinktinė laimėjo antrą kartą iš eilės

Prieš mėnesį ilgai lauktą pergalę prieš Albaniją UEFA Tautų lygoje iškovojusi Lietuvos futbolo rinktinė nuo pergalingų bėgių nenuriedėjo. Trečiadienį vykusiose draugiškose kontrolinėse rungtynėse Valdo Urbono auklėtiniai Taline 3:1 įveikė Estijos komandą.

Du įvarčius mūsiškiams pelnė į rinktinę po pertraukos sugrįžęs Arvydas Novikovas, vieną pridėjo Gratas Sirgėdas.

Du mačus iš eilės pastarąjį kartą mūsiškiai buvo laimėję prieš šešerius metus, kai 2014-ųjų rudenį vadovaujant Igoriui Pankratjevui svečiuose buvo nugalėję San Mariną (2:0) ir tą pačią Estiją (1:0).

Mačas Taline lietuviams buvo paskutinė ir vienintelė repeticija prieš netrukus vyksiančius Tautų lygos mūšius namuose su Baltarusijos ir Albanijos rinktinėmis.

Tris įvarčius viename mače lietuviai pastarąjį kartą buvo įmušę tik prieš devynerius metus, kai taip pat draugiškoje dvikovoje 3:0 Kaune įveikė armėnus.

Rungtynes aktyviau pradėjo Estijos futbolininkai. Pirmasis rimtas pavojus prie mūsų vartų kilo 7-ąją dvikovos minutę, kai po Georgi Tunjovo reido kairiuoju kraštu ir perdavimo į vartininko aikštelę kamuolio nesugraibė Tomas Švedkauskas. Pirmasis prie kamuolio bandė prišokti Pavelas Marinas, tačiau jo smūgį paskutinę akimirką blokavo Edvinas Girdvainis.

13-ąją minutę pirmą pavojingesnį smūgį link šeimininkų vartų atliko ir lietuviai. Tolimą Grato Sirgėdo bandymą po rikošeto estų vartininkas Metvei Igonenas sugavo.

Visgi jau po poros minučių lietuviai kėlė rankas į viršų. Justas Lasickas atliko puikų perdavimą Arvydui Novikovui ir šis atsidūrė vienas prieš vartininką. „Erzurumspor“ naujokas dar bandė atlikti perdavimą Donatui Kazlauskui, tačiau to padaryti nesugebėjo. Visgi kamuolys patogiai atšoko pačiam A.Novikovui ir po jo smūgio kamuolys suspurdėjo estų vartų tinkle – 1:0.

Po šio įvarčio vaizdas aikštėje nepasikeitė. Estai dažniau buvo su kamuoliu, bet lietuviai kontratakavo žymiai pavojingiau. 32-ąją minutę jau Egidijus Vaitkūnas pavyzdingai prasiveržė kairiuoju kraštu ir atliko perdavimą į baudos aikštelę. Po Donato Kazlausko lietimo kamuolys atsimušė į virpstą, bet pirmas prie jo suskubęs Gratas Sirgėdas persvarą padvigubino – 2:0.

Iš karto po šio epizodo estai irgi pasiuntė kamuolį į mūsų vartus, bet mačo arbitras užfiksavo nuošalę.

43-ąją minutę lietuviai turėjo puikią progą pelnyti ir trečią įvartį. Gratas Sirgėdas išvedė Justą Lasicką vieną prieš vartininką, tačiau saugas smūgiavo tiesiai į estą.

Vos prasidėjus antram kėliniui šeimininkai iš savo vartų kamuolį traukė ir vėl. Puikiai į baudos aikštelę įkirtęs Arvydas Novikovas gavo gerą Donato Kazlausko perdavimą ir užtikrintai savo progą realizavo – 3:0.

Paguodos įvartį estai įmušė 58-ąją minutę, kai smūgiu iš artimo atstumo pasižymėjo Pavelas Marinas.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinės gretose debiutavo „Riterių“ puolėjas Gytis Paulauskas, po traumos ir pertraukos į rinktinę sugrįžo „Gorica“ atstovaujantis Paulius Golubickas, pirmą kartą iš Valdo Urbono šansą gavo Markas Beneta, taip pat Fiodoras Černychas, perėmęs kapitono raištį iš Sauliaus Mikoliūno, bei Martynas Dapkus.

Estija – Lietuva 1:3 15' [0:1] Arvydas Novikovas 32' [0:2] Gratas Sirgėdas 46' [0:3] Arvydas Novikovas 58' [1:3] Pavelas Marinas

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Markus Palionis, Edvinas Girdvainis, Saulius Mikoliūnas, Egidijus Vaitkūnas, Gratas Sirgėdas, Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Donatas Kazlauskas.

Estija: Matvei Igonenas; Henri Järvelaidas, Märtenas Kuuskas, Nikita Baranovas, Taijo Teniste; Frankas Liivakas, Mihkelas Ainsalu, Mattiasas Käitas, Pavelas Marinas; Georgi Tunjovas; Markas Andersas Lepikas.

Lietuvos futbolo federacijos nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode