Parama dėkojame




Sprogimas

Visuomenė kviečiama susipažinti su Lietuvos ilgalaikės renovacijos strategija

Aplinkos ministerija parengė Lietuvos ilgalaikės renovacijos strategijos projektą ir kviečia visuomenę susipažinti. Pasiūlymus ir pastabas galima teikti iki vasario 12 d.

Strategijoje išdėstytos veiksmų gairės, priemonės ir pažangos rodikliai, atsižvelgus į ES tikslą išmetamą šiltnamio dujų kiekį iki 2050 m. sumažinti 80-95 proc., palyginti su 1990 metais.  Ji skirta užtikrinti, kad energija viešiesiems ir privatiems pastatams, gyvenamiesiems namams būtų vartojama ypač taupiai, kad būtų sudarytos palankesnės sąlygos esamiems pastatams pertvarkyti į bemaž nulinės energijos pastatus.

Įgyvendinant strateginį tikslą, siekiama iki 2050 metų turėti visiškai nuo iškastinio kuro nepriklausomą pastatų fondą ir 60 proc. sumažinti, palyginti su 2020 m., metinį pastatų fondo pirminės energijos vartojimą, o pirminės energijos iš iškastinio kuro vartojimą ir COemisijų kiekį – 100 proc.

Ilgalaikę renovacijos strategiją, kuri yra viena iš priemonių ištaisyti ES direktyvų dėl energijos sunaudojimo pastatuose pažeidimą, Vyriausybė ketina patvirtinti kovo mėnesį. Jos projektas po 2020 m. gruodį vykusių viešųjų konsultacijų pakoreguotas, nustatant ambicingesnius daugiabučių renovacijos tikslus.

Pastatai, ypač gyvenamieji, – vienas pagrindinių energijos vartojimo, šiltnamio dujų ir oro taršos šaltinių. Dėl to ir strategijoje didžiausias dėmesys skiriamas šiam pastatų segmentui.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode