Sprogimas

Būsto įrengimas, bus spartesnis, jeigu...

Kad kiekvieno žmogaus viena didžiausių svajonių yra galimybė gyventi savo namuose, su tuo sutiks visi. Tačiau tam, kad ši svajonė išsipildytų, tikrai teks įdėti labai daug pastangų. Pirmiausia būstą teks įsigyti, o po to – įsirengti. Tačiau būtent šis etapas, kaip rodo daugelio žmonių patirtis, trunka labai ilgai – kartais nepakanka net ir kelerių metų arba penkmečio. Taigi, ką daryti, kad šis procesas būtų spartesnis? Pats metas atkreipti dėmesį į šias idėjas. 

Pirmiausia – aiški ir tiksli vizija

Nuo ko turėtų prasidėti būsto įrengimas? Ne, tai ne rangovų paieškos, tai – tiksli bei aiški vizija, kokiuose namuose norite gyventi. Tačiau, ar žinojote, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl būsto įrengimas užtrunka ilgiau nei planuota yra ta, kad būsto šeimininkai pakeičia savo viziją ir.... įrengimo darbus tenka pradėti ir naujo. Taigi, dėl šios priežasties, būsto įrengimo trukmė dažniausiai pailgėja tikrai ne vienu mėnesiu. Kad taip nenutiktų ir jūsų atveju, numatykite viziją ir jos tiesiog nekeiskite. Manote, tai nėra nelengva? Viskas ne taip jau ir sunku – tiesiog duokite sau laiko. Jei jums atrodo, kad štai jau turite viziją, kokiame būste norite gyventi, dar bent mėnesį nepradėkite įrengimo darbų. Jei šiam laikotarpiui praėjus suprasite, kad norai nepasikeitė, pats metas pradėti darbus. 

Pasirašykite sutartį su rangovais tik po to, kai bus numatyti aiškūs darbų įvykdymo terminai

Nereikia būti statybų srities specialistu, kad pastebėtum, jog būstas tinkamai įrengtas bus tik tuomet, kai bus atliktos dešimtys pačių įvairiausių darbų. Tačiau, ar žinojote, kokią klaidą daro tie žmonės, kurie vėliau apie savo namus sako: namų būsto įrengimas truko taip ilgai, kad tai priminė košmarą?... Pasirodo, taip dažniausiai sako tie žmonės, kurie pasirašė darbų atlikimo sutartis su rangovais, tačiau jose nebuvo numatyti tikslūs ir aiškūs darbų atlikimo terminai. Na, o, kai jie nėra numatyti, nieko keista, kad dažnu atveju vyksta ne taip, kaip buvo tartasi iš pradžių – neretai  nutinka taip,  kad darbai yra užbaigiami keliomis dienomis, savaitėmis ar net mėnesiu vėliau. Taigi, vienas svarbiausių patarimų, kurio derėtų paisyti visiems, kurie nori, kad būsto įrengimas būtų kuo spartesnis, yra toks: pasirašykite sutartį su rangovais tik po to, kai bus numatyta aiški darbų įvykdymo trukmė. 

Paskola

Na, ir, žinoma, nereikia pamiršti, kad dažnu atveju būsto įrengimas trunka ilgiau nei buvo numatyta dėl dar vienos priežasties – tiesiog pritrūksta pinigų. Tačiau net ir šiuo atveju išeitis yra. Tad viskas, ką jums telieka padaryti, tai – tik neleisti, kad būsto įrengimo trukmė užsitęstų dėl finansinių priežasčių. Taip ir nutiks, jei bus pasirinkta paskolos būsto įrengimui. Tiesa, verta prisiminti, kad šiandien tokią paskolą suteikia įvairūs paskolų teikėjai, todėl rinkdamiesi įvertinkite ir tam tikrus akcentus (ar bus paskolinta reikiama pinigų; kokiomis palūkanomis; kaip greitai reikės grąžinti; ar reikalingas pradinis įnašas; ar teks įkeisti turtą ir t.t.).

Tad, belieka tik paisyti šių patarimų bei mėgautis sparčiu naujų namų įrengimu.  

21-228

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode