Sprogimas

Kad namai būtų saugiausia vieta pasaulyje: kaip išsirinkti tinkamiausią spyną?

Apie namus neretai sakoma, kad tai turėtų būti saugiausia vieta pasaulyje. Tačiau, ar taip iš tiesų ir bus, nemaža dalimi priklausys nuo šeimininkų įdedamų pastangų. Taigi, jei norite, kad jūsų namai iš tiesų būtų ypač saugi vieta, jums teks atlikti daug įvairių veiksmų ir įgyvendinti daug sprendimų. Vienas iš jų – išsirinkti tinkamą spyną. Kaip tai padaryti? Turime keletą patarimų.

Kodėl geriausia įsirengti bent du užraktus?

Norintieji įgyvendinti saugumo sprendimus savo namams, susiduria su klausimu: kiek užraktų, vieną, o gal visgi du, įsirengti? Jei ir jūs vis dar dvejojate, tokiu atveju verta žinoti, kad tikrai netrūksta priežasčių įsirengti dvigubą užraktą. Visų pirma, įsilaužimo atveju, tai gerokai pailgintų laiką, kol įsibrovėliai galės patekti į vidų. Antra, jei viena užraktas sugestų, visada galėsite pasikliauti antruoju ir vis tiek užrakinti namus, tokiu būdu užtikrindami jų saugumą.

Kodėl neverta taupyti?

Jei ir būtų galima surasti ne vieną pirkinį namams, kurio sąskaita būtų galima sutaupyti, tai, belieka tik pastebėti, kad spyna tikrai nėra vienas jų. Atminkite, kad spyna tiesiogiai susijusi su jūsų namų saugumu, todėl taupyti jai tikrai neverta. Rinkdamiesi spyną, pirmiausia vertinkite tai, kokį saugumo lygį jūsų namams ji galėtų užtikrinti, o ne kokių išlaidų pareikalaus. Juo labiau, neriekia pamiršti, kad kokybiška spyna gali tarnaus keliolika ar net keliasdešimtis metų, tad, net ir ypač brangiai kainavusios spynos kainą, padalinus iš tarnavimo laiko, pamatysite, kad metinės išlaidos nėra jau tokios ir didelės.

Ar verta spyną montuoti patiems?

Ne paslaptis ir tai, kad spynos nepakanka vien tik išsirinkti – ją dar reikia ir sumontuoti. Taigi, susiduriama su dar vienu klausimu: ar montavimą atlikti savarankiškai? Tikrai netrūksta priežasčių, kodėl šis darbas turėtų būti patikėtas profesionalams Visų pirma, dėmesį verta atkreipti į tai, kad šis procesas reikalauja profesionalių žinių ir įgūdžių ir jei jų neturėsite, negalėsite užtikrinti ir aukščiausios kokybės montavimo. Na, o, jei montavimas bus atliktas nekokybiškai, tokiu atveju, netruksite susidurti ir su pasekmėmis: gali kilti sunkumų, norint atrakinti arba užrakinti duris, o taip pat – vagišiams gali būti lengviau patekti į jūsų namus. Na, ir, žinoma, taip pat nereikia pamiršti, kad spynos montavimas reikalauja ir tam tikrų įrankių, tad, jei jų neturite, įsigijimas pareikalautų papildomų išlaidų.

Šarvo durys saugios tiek, kiek patikimos yra spynos

Svarbu akcentuoti ir tai, kad siekdami užtikrinti maksimalų savo namų saugumą, labai didelė dalis žmonių, kaip vienintelį įmanoma sprendimą mato šarvo duris. Ir iš tiesų, nors tokios durys yra gaminamos tik iš ypač aukštos kokybės žaliavų, ir gamybos metu yra pasitelkiamos modernios technologijos, reikėtų žinoti, jog šios durys yra saugios tik tiek, kiek patikimos spynos jose bus sumontuotos. Trumpiau tariant, svarbiausias vaidmuo atitenka ne durims, o spynai.

Atsakingai vertinkite garantinį spynų aptarnavimo laikotarpį

Renkantis spyną namams, atsakingai reikėtų įvertinti ir jos garantinį aptarnavimo laikotarpį. Ekspertų teigimu, pirmenybę derėtų teikti tai spynai, kuriai suteikiamas bent 5 – erių metų garantinis aptarnavimas.

Svarbus ir jūsų elgesys

Na, o, pabaigai belieka tik pridurti, kad labai svarbus yra ir jūsų pačių elgesys. Galite išsirinkti aukščiausios kokybės spyną, tačiau, jei patys elgsitės neatsakingai, vargu, ar galėsite sakyti, kad jūsų namai yra pati saugiausia vieta pasaulyje. Nepamirškite rakinti namų, net ir tik trumpam juos palikdami ir atsakingai mokykite savo vaikus. Jei vaikai dažnai namuose būna vieni, vienas svarbiausių dalykų kurį turite atlikti, tai – išmokinti tinkamai užrakinti ir atrakinti duris. Na, ir, žinoma, taip pat labai svarbu pasirūpinti, kad kiekvienas šeimos narys turėtų po raktą ir, kad namuose būtų bent vienas atsarginis. Šiam tikslui užtikrinti puikiai tiks raktų gamyba.

Taigi, apibendrinant belieka tik pridurti, kad jūsų namai iš tiesų gali tapti saugiausia vieta pasaulyje. Tačiau, kad taip ir būtų, teks ypač atsakingai rinktis durų spyną. Nereikėtų manyti, kad šarvo durys išspręs visas įmanomas problemas – atminkite, kad svarbiausias vaidmuo atitenka spynos patikimumui, o ne durims. Taip pat svarbu atminti, kad du užraktai – kur kas geriau nei vienas (įsilaužimo laikas būtų pailgintas, o vienam užraktui sugedus, visuomet bus galima pasikliauti antruoju). Nereikėtų taupyti spynos sąskaita – pirmiausia reikėtų kreipti dėmesį į gaminio funkcionalumą bei rinktis spyną, kuriai suteikiamas bent 5 – erių metų garantinis laikotarpis. Spynos montavimą geriausia patikėti profesionalams: tokiu atveju būsite tikri, kad darbas buvo atliktas kokybiškai bei išvengsite būtinybės įsigyti šiam darbui atlikti reikalingus įrankius. Na, ir, žinoma, siekiant užtikrinti maksimalų saugumą, ypač svarbus yra ir jūsų asmeninis požiūris: atsakingai elkitės patys ir to paties mokykite savo vaikus.

21-190s

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode