Sprogimas

Kokia šildymo sistema yra efektyviausia jūsų namams?

Namų šildymas yra svarbus dalykas žiemos mėnesiais, net tose vietose, kur temperatūra retai nukrenta žemiau nulio. Šildymo išlaidos gali lengvai sunaudoti beveik pusę vidutinio namų energijos biudžeto, todėl energijos vartojimo efektyvumas tampa svarbiu tikslu tiems, kurie nori sumažinti išlaidas. Jei jums reikia naujos namų šildymo sistemos, turite keletą galimybių pasiekti labai efektyvų rezultatą.

 

Kodėl didelis efektyvumas?

Paprasčiausia priežastis pasirinkti didelio efektyvumo šildymo sistemą yra ta, kad jos eksploatacija kainuos daug pigiau nei mažesnio efektyvumo modelis. Didelio efektyvumo sistemos gali sumažinti einamąsias išlaidas perpus ar daugiau, o efektyviausios šildymo sistemos rūšys sumažina sąskaitas iki 70 proc. Nors iš pradžių paprastai ji yra brangesnė, efektyvesnė sistema galų gale gali padėti sutaupyti.

Efektyviausios šildymo sistemos radimas: šilumos siurbliai

Namų savininkams, ieškantiems kuo efektyvesnės šildymo sistemos, šilumos siurbliai yra geriausias kandidatas. Jie dirba šilumos surinkimo ir perkėlimo iš vienos vietos į kitą principu, pašalindami ją iš savo namų, kad vasarą būtų vesu, ir šilumą iš lauko atneša šildymui žiemą. Šilumos siurbliai gali būti stulbinamai efektyvūs, kartais gaminantys keturis kartus daugiau energijos nei juos valdanti elektros energija. Apskritai šilumos siurbliai oras - oras yra geras pasirinkimas esant vidutiniam klimatui.

Šilumos siurbliai taip pat mažai veikia aplinką. Dėl didelio efektyvumo jie sunaudoja mažiau elektros, tačiau efektyviai šildo. Jie nedegina iškastinio kuro šilumai gaminti, o tai reiškia, kad jie nesudaro išmetamųjų dujų, galinčių paveikti aplinką. Jie yra labai saugūs naudoti, nesusidaro potencialiai kenksmingų dujų, tokių kaip anglies monoksidas.

Efektyviausios šildymo sistemos radimas: katilai

Antra efektyviausia šildymo sistema yra šildymo katilai. Katilai yra bene labiausiai paplitusi šiandien naudojama šildymo sistemos rūšis. Senesni šildymo katilai nėra labai efektyvūs, tačiau naujesniuose modeliuose yra naujų technologijų ir funkcijų, kurios gali padidinti efektyvumą iki itin aukšto lygio.

Dažniausiai pasitaikantys katilų tipai yra šie:

Skysto ir kieto kuro katilai. Skystas kuras gamina šilumą. Tokį kurą paprastai tiekia vietinis tiekėjas, kuris tiekia kurą urmu ir saugo jį cisternoje jūsų namuose ar šalia jų. Būtina stebėti kuro tiekimą šiems katilams, kad kuras nesibaigtų tada, kai jums to labiausiai reikia. Šio tipo katiluose naudojamas šildymo skystis yra gana brangus. Kadangi šiems katilams skirtas kuras turi būti sandėliuojamas jūsų namuose, tai kieto kuro katilai yra labai panašūs šiuo atžvilgiu. Kieto kuro katiluose naudojamas kuras toks kaip anglis, mediena irgi turi būti sandėliuojamas jūsų namuose. Visa tai reikalauja papildomos vietos. Kalbant apie kokybiškus katilus, taiViadrus katilai pasižymi aukšta kokybe.

Dujiniai katilai. Juose naudojamos gamtinės dujos. Dauguma veikiančių katilų yra gamtinių dujų modeliai. Dujos tiekiamos vietinių komunalinių paslaugų įmonėmis per jūsų namuose įrengtą tiekimo vamzdį. Gamtinių dujų katilo eksploatacija iš tikrųjų gali kainuoti pigiau nei oro šilumos siurblys, nors jos šildymo efektyvumas yra daug mažesnis. Taip yra todėl, kad gamtinės dujos pastaraisiais metais tapo nepaprastai pigios.

Elektriniai katilai. Šio tipo katilai sušildo jūsų namus, naudojant elektrą šilumą generuojančioms šildymo ritėms. Kadangi jie nedegina kuro, jie neišskiria išmetamųjų dujų ar anglies monoksido, kurie galėtų kelti pavojų jūsų namų saugumui. Jie dažniausiai yra brangesni nei dujinės krosnys, nes elektros energija kainuoja daugiau nei gamtinės dujos, ir, skirtingai nei oro šilumos siurblys, jų efektyvumas niekada negali pakilti daugiau nei 100 proc.

21-243a

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode