Parama dėkojame




Šiemet laivybos sezonas – savaite ilgesnis

Laivybos sezonas šiemet, lyginant su pernai, tęsis visa savaite ilgiau. Balandžio 9 d. paskelbta navigacijos pradžia Lietuvos valstybinės reikšmės vidaus vandenų keliuose. 

Balandžio 9 d. prasidėjęs naujasis laivybos navigacijos sezonas šiemet tęsis iki lapkričio 14 d. Šiemet jo trukmė – 220 parų, arba savaite ilgiau nei buvo pernai.

Laivybos mylėtojams jau paruošta Nemuno upė nuo Kauno iki Atmatos žiočių bei Kuršių marios. Juose paženklintas laivakelis, nuolatos tikrinami gyliai ir vykdomi valymo darbai.

Likusieji valstybinės reikšmės vandens keliai bus paruošti iki gegužės 1 d.

Iš viso 2020 m. bus eksploatuojama 445 km valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelių. Šiais metais naujai pradėti eksploatuoti papildomi vandens keliai Kuršių mariose: Atšaka į Ventę 1,6 km. ir Dreverna–Svencelė – 3 km.
Kaip ir praėjusiais metais, populiariausi vandens keliai paženklinti šviečiančiais ženklais. Kituose keliuose bus sustatyti nešviečiantys ženklai.

Informacija apie eksploatuojamų valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelių gylį skelbiama VĮ Vidaus vandens kelių direkcijos puslapyje, skiltyje „Vandens gyliai“.

VĮ Vidaus vandens kelių direkcija keliaujantiems laivais primena, kad reikėtų būti atidiems – Nemune (už laivakelio ribų) yra hidrotechnikos statinių – bunų, kurių, esant aukštesniam vandens lygiui, nesimato. Todėl būtina vadovautis laivakelį žyminčiais ženklais. Primename, kad dešinioji laivakelio pusė yra ženklinama raudonais kelio ženklais, o kairioji – žaliais.

2021 m. eksploatuojamų vandens kelių sąrašas skelbiamas čia.

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode