Sprogimas

Išperkamoji nuoma – norintiems turėti savo būstą

Namai reikalingi kiekvienam, tačiau juos įsigyti pakankamai nelengva, kadangi būtent tai yra viena iš didžiausių gyvenimo investicijų. Ir visai nesvarbu ar tai tik savarankišką gyvenimą pradedantis žmogus, ar jau vyresnis. Kadangi bet kuriuo atveju būsto kainos yra nemažos. Todėl bent kažkuriam laikui vienas iš sprendimų yra jo nuoma. Taip galima gauti vietą gyvenimui už tam tikrą mėnesinį mokestį. Tačiau toks variantas žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos ir situaciją vertinant per finansinę prizmę nėra pats geriausias. Kadangi kiekvieną mėnesį mokant nuomą sutaupyti net pradiniam įnašui nebus paprasta. Todėl galima taip ir likti nuomojamame bute ar name be galimybės turite savo būstą, kurio norisi praktiškai kiekvienam.

Dėl šios priežasties butai išperkamąja nuoma paskutiniu metu tapo itin populiarūs. Ir nors atrodytų, jog ir šiuo atveju reikia mokėti mėnesines nuomos įmokas, tačiau visas principas skiriasi. Kadangi dalis tų įmokų keliauja ne nuomotojui, tačiau yra atidedama ir kaupiama jums kaip pradinio įnašo dalis. Kuri reikalinga norint gauti būsto paskolą ir įsigyti nuosavus namus. Ir kitu atveju šią sumą savarankiškai sukaupti gali būti sudėtinga. Kadangi gyvenime praktiškai visuomet atsiranda nenumatytų išlaidų, todėl taupyti nėra taip paprasta.

Bet tai dar ne visi privalumai, kuriuos suteikia išperkamoji nuoma. Kadangi tokiu atveju galima ne tik taupyti pradiniam įnašui, bet ir gyventi namuose, kuriuos norėtumėte įsigyti. Todėl galima sakyti, kad jau iš karto gyvenate praktiškai savame būste. Kurį galite laisvai išsirinkti. Taip pat galima pasirinkti ir jo apdailą ar įrengimą, kuo gali būti už jus pasirūpinta. Taigi, tokiu būdu galima apsigyventi norimame būste, kuris vėliau, tikėtina, taps jūsų nuosavybe. Kas yra didžiulis privalumas lyginant su įprasta nuoma.

Kokios yra sąlygos?

Kiekvienu atveju sudaroma individuali sutartis, kurioje labai aiškiai išdėstomos visos sąlygos bei niuansai. Tačiau pagrindiniai aspektai praktiškai visais atvejais bus tie patys. Ir pirmiausiai nuomojamas būstas išsipirkti yra įsigyjamas ir tampą šią paslaugą teikiančios įmonės nuosavybe, su kuria ir pasirašote nuomos sutartį. Tai garantuoja, jog po tam tikro laiko galėsite įsigyti būtent tą butą ar namą, kuriame gyvenate ir kurio norėjote iš pat pradžių. Taip pat taip užtikrinama, jog bėgant laikui nepakis ir jo kaina, kas yra aktualu praktiškai visuomet. Kadangi suteikiama galimybė net po kelių metų įsigyti būstą už pradinę jo pirkimo kainą.

Tiesa, patys namai yra taip pat pasirenkami ne atsitiktinai ir itin daug dėmesio skiriama jų būklei nustatyti. Kas taip pat yra savotiškas privalumas. Kadangi tokiu būdu žmonės yra apsaugomi nuo netinkamų ar nekokybiškai įrengtų būstų įsigijimo. Ir jeigu pasirinktas objektas atitinka pardavimo kainą bei nėra kažkokių neigiamų jo aspektų, tuomet toks būstas nuperkamas.

Be to, išperkamoji nuoma Vilniuje ar bet kuriame kitame mieste neįpareigoja po sutartyje numatyto termino įsigyti būsto, kuriame gyvenate. Todėl pasikeitus gyvenimo planams ar tam tikroms aplinkybės galite to atsisakyti. Taip pat po tam tikro termino galima keisti ir kitas sąlygas.

21-319

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode