Parama dėkojame




Sprogimas

Gerumas išmokė pasidalinti ir padėkoti

Norvegijos paramos fondo „Litaunhelpen“ vadovas  Hans  German  Flatland šį vėlyvą rudens metą į Ventą  su labdara atskubėjo šv. Kalėdų išvakarėse. Ventos krašte norvego Hanso Germano Flatlando laukė staigmena – Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas jam įteikė  ženklą „Už nuopelnus Akmenės rajonui“.

Šią vasarą tokiu pat ženklu buvo apdovanota Ventos neįgaliųjų klubo „Dalia“ vadovė I. Jatkauskienė.

Apdovanojimas norvegui įteiktas iškilmingoje aplinkoje. Ventos regioninio parko Lankytojų  centro salėje surengtas gražus padėkos  Norvegijos fondui vakaras. Jį vedė Ventos gimnazijos mokytoja Elena Čiobienė,  renginio dėkingų žodžių audinį papildydama prisiminimais, klausimais, Ventos gimnazijos mokytojas A. Pocevičius scenarijų papildė vaizdo įrašais, o Ventos muzikos mokyklos D. Savickienės, G. Bučiuvienės, R. Dievino,  A. Jankaus  mokiniai – dainomis ir grojimu.   Dešimtį metų šis labdaros ir paramos fondas rūpinasi Ventos krašto neįgaliaisiais, periodiškai atveža  vežimėlių, vaikštynių, funkcinių lovų, ramentų, taip pat darbužių, avalynės. O Šilutės ir kitų šalies rajonų  neįgaliuosius norvegai lanko dar seniau – šis vizitas 139-asis.  Ventos neįgaliųjų klubo „Dalia“ vadovė Irena Jatkauskienė sakė, kad norvegų fondo vadovas yra labai mielaširdingas žmogus, jo iniciatyva į Lietuvą gabenamos siuntos labai padeda atskirties žmonėms įveikti sunkumus, dalį labdaros daiktų  klubas išdalija ir kitų seniūnijų neįgaliesiems. Šią vasarą Norvegijos fondo vadovas pakvietė I. Jatkauskienė pasisvečiuoti Skandinavijos krašte. Kartu važiavo ir Ventos gimnazijos anglų kalbos mokytoja V. Morkevičienė. Visą bendravimo dešimtmetį ji vertėjauja – norvegams  persako angliškai lietuvių tekstus, o lietuviams – norvegų, tad yra labai svarbi Norvegijos fondo ir Ventos klubo „Dalia“ draugystės tarpininkė.

Renginyje kalbėdamas meras V. Mitrofanovas sakė, kad  daug kas pasikeitė nuo 1996 metų, kai norvegai pirmą kartą atvažiavo į Ventą. Tačiau palyginti lėtai  keičiasi žmonių gyvenimas ir bendravimas. Draugystė su norvegais ventiškius daug ko išmokė. Mero jam įteiktą ženklą „Už nuopelnus Akmenės rajonui“ Hans German Flatland  priėmė kaip aukštą veiklos įvertinimą, paatviravo, kad Norvegijos gyventojai žino jo labdaringus maršrutus ir patys atgabena dovanų, teiraujasi, kada važiuos į Lietuvą. Jis sakė, kad norvegus žavi lietuvių mokėjimas padėkoti ir bendrauti.  Mero pavaduotojas A. Nicius sakė, kad per dešimtį draugystės metų tolima Norvegija labai priartėjo prie Lietuvos. Ventos seniūnė G. Mačiuvienė  padėkojo Norvegijos fondo vadovui H. Flatland, taip pat  „Dalios“ klubo vadovei I. Jatkauskienei už  dešimtį metų plėtojamą draugystę. Ventos gimnazijos direktorius V. Kuodys  mokyklos  bendruomenės vardu dėkojo norvegams už dovanotus kompiuterius, kitokias labdaros formas.

Ženklo už nuopelnus įteikimas buvo puiki paskata surengti Norvegijos fondo atstovams ventiškių pagarbos ir dėkingumo vakarą.

Julija Sejavičienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode