Sprogimas

Klaipėdos rajone – „Meninių dviračių invazija“

Kovo 21 d. Klaipėdos rajono savivaldybėje buvo pristatyta kūrybinių dirbtuvių „Meninių dviračių invazija“ idėja.

Klaipėdos rajono savivaldybė planuoja prisidėti prie kūrybinių dirbtuvių „Meninių dviračių invazija“ organizavimo. Meninių dviračių dirbtuvės yra patraukli ir inovatyvi galimybė įtraukti jaunus žmonės bei lavinti jų kūrybiškumą, skatinti kritinį mąstymą, saviraišką ir susidomėjimą. Projekto metu norima pristatyti praktinio technologijų pritaikymo kūryboje galimybes dailės ir menų mokytojams bei visuomenei. Dirbtuvių dalyviai galės susikurti savo meninį dviratį, kurį, pasibaigus dirbtuvėms, gaus dovanų. Dalyviai, kurdami meninių dviračių dizainą, naudosis skaitmenizuotos gamybos technologijų įranga ir perdirbamomis medžiagomis bei daiktais. Dviračio iššvietimo instaliacijai bus naudojami mikrokompiuteriai kartu su programuojamomis LED šviesomis.

Planuojama, kad  „Meninių dviračių invazijos“ kūrybinės dirbtuvės vyks Drevernoje. 2 savaites truksiančiose dirbtuvėse dalyvaus įvairios dailės ir meno mokyklos iš visos Lietuvos. Planuojama priimti dvi grupes moksleivių. Kiekvieną grupę sudarytų 100 dalyvių, kurie savaitę laiko skirtų meninių dviračių kūrimui. Dirbtuvių metu dalyviai gaus po dviratį ir išmoks atlikti smulkius remono darbus: kameros keitimą, grandinės valymą ir sutepimą, vairo ir sėdynės uždėjimą. Vėliau vyks meninės idėjos paieškos bei dizaino eskizavimo darbai, techninių sprendimų parengimas. Pasidalinę grupėmis dirbtuvių dalyviai dalyvaus dviračio puošybos labaratorijoje, t. y. dirbs su skaitmenizuotos gamybos technologijų įranga, kurs detales ir puošybos elementus. Pritvirtinus dviračių puošybos elementus, dalyvių lauks iliuminacijos ir garso dirbtuvės, kuriose vyks LED šviestuvų litavimas, sujungimas, įdiegimas ir programavimas su mikrokompiuteriais. Atsižvelgiant į kiekvieno moksleivio sugalvotą projektą, bus galima prie dviračio prijungti ir kolonėles. 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas džiaugėsi  techninių erdvių asociacijos sugalvotu projektu ir sutiko bendradarbiauti ir prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo. „Manome, kad projekto veiklos puikiai papildys mūsų siekius skatinti techninį kūrybiškumą ir inovacijas tarp Klaipėdos rajono ir Lietuvos regionų ir miestų jaunimo bei mokytojų. Kadangi šios dirbtuvės baigsis meninių dviračių paradu, kuriame dalyvaus meninių dirbtuvių dalyviai su maždaug 200 įvairiai puoštų dviračių, tikiu, kad ne tik Klaipėdos rajonas, bet ir Lietuva pagarsės pasaulyje, nes tai – įspūdingas reginys“, − teigė Administracijos direktorius.

Klaipėdos rajono savivaldybė prisidės prie šio projekto ne tik viešindama informaciją apie „Meninių dviračių invazijos“ kūrybines dirbtuves, bet ir suteikdama patalpas dirbtuvių savanoriams, kurie mokys vaikus, organizuodama dalyvių ir savanorių apgyvendinimą, maitinimą, Klaipėdos rajono moksleivių pavežėjimą. „Itin svarbu, kad moksleiviai ne tik išmoks dirbti su naujausiomis technologijomis, ugdys kūrybiškumą, bet ir gaus savo kurtus meninius dviračius nemokamai. Tai didžiulė paskata dalyvauti šiame projekte ir suteikti galimybę mokytojams ir moksleiviams susipažinti su technologijomis per kūrybinį procesą“, − džiaugėsi Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Ernesta Strakšytė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode