Parama dėkojame




Kuršėnų tremtinių darbai ir planai

Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių Kuršėnų skyriaus nariai atliktų darbų ataskaitinį susirinkimą pradėjo sugiedodami Tautišką giesmę. Skyriuje yra šimtas keturiasdešimt penki nariai. Deja, negailestinga laiko tėkmė mažina gretas, tad tylos minute buvo pagerbti likimo sesės ir broliai, išėję anapusybėn.

Pilną salę susirinkusiųjų tremtinių ir svečių pasveikino Kuršėnų meno mokyklos jaunieji dainorėliai ir muzikantai, juos atlydėjusios mokytojos Rima Ananjevienė ir Jolanta Dešriuvienė. Jaunystės žavesiu ir skambiomis melodijomis nuotaiką praskaidrino Šiaulių rajono kultūros centro muzikinės grupės NETO atlikėjai.

Visiems prasmingų darbų ir sveikatos linkėjo TS – LKD Šiaulių rajono skyriaus pirmininkas, kuršėniškių tremtinių globėjas, nuoširdus bičiulis Alfredas Jonuška. Organizuojant renginį daug širdies šilumos atidavė Janina Banienė, Eugenija Dragūnienė, Tijata Švambarienė, Zofija Šiupšinskienė, Elena Bielskienė, Danutė Baubinienė, Aldona Virbickienė, Agota – Regina Gutauskienė.

Susirinkimo metu buvo pasidžiaugta nuveiktais prasmingais, kasdieniškai naudingais ir svarbiais darbais: aplinkos tvarkymu, Tremtinių kryžiaus atstatymu, tautinių švenčių organizavimu ir dalyvavimu jose, skyriaus narių lankymu, slaugymu, Kuršėnų bendruomenės, jaunimo inicijuojamų akcijų visokeriopu palaikymu.

Buvo pateikta finansinė ataskaita už 2016 metus ir 2017 metų planai.

Planuojama dalyvauti Prisikėlimo apygardos rengiamame žygyje „Partizanų takais“,Lietuvos politinių kalinių, tremtinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydyje „Su Lietuva širdy“, visose tremtinių atmintinose dienose, miesto ir rajono šventėse.

Kartu su Pavenčių mokykla vykdomas projektas „Parneški laisvę ir taiką į namus“, kurio metu moksleiviai partizano vardu rašė jausmingus, įspūdingus, graudžius laiškus namiškiams: tėvams, vaikams, žmonoms, mylimosioms.

Pasivaišinę atvelykio pyragais, išsiskyrėme pakilios ir darbingos nuotaikos, laukdami kitų susitikimų.

Marytė Šadlauskienė, Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių Kuršėnų skyriaus pirmininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode