Parama dėkojame




Sprogimas

„Auksinio proto“ žaidime išaiškinti nugalėtojai

      Antradienį Mažeikiuose finaliniu žaidimu baigėsi „Auksinio proto“ žiemos–pavasario sezono kovos. Išaiškinti nugalėtojai, kurie dalyvaus finaliniame žaidime Palangoje. Kito sezono kovos prasidės rugsėjo mėnesį.

Prasidėjo pernai

Pasak žaidimo vedėjo Viktoro Maksimovo, „gyvi“ „Auksinio proto“ žaidimai į Mažeikius atkeliavo prieš pusantrų metų ir vyko Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centre. Jų iniciatorė ir pirmoji vedėja – centro direktorė Jolanta Gintalienė. Komandų branduoliai – iš kito žaidimo „Protų kovos“ su Robertu Petrausku.

„Nuo rugsėjo mėnesio kovos vyko jau dviejose vietose: Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centre ir Viekšnių gimnazijoje. Čia dalyvavo penkios komandos, žaidimą vedžiau aš, – sakė V. Maksimovas. – Nuo vasario mėnesio apsijungėme ir žaidėme bare „Bildukas“. Žaidimą patikėjo vesti man, dalyvavo šešios komandos, viena – vien tik viekšniškių.“

Nugalėjo stipriausi

V. Maksimovo teigimu, antradienį visą dieną lijo, o žaidimo pradžioje net šlapdriba krito, tačiau po karštojo paskutinio turo dangus prasigiedrijo ir nušvito žvaigždės.

Visos komandos turėjo atsakyti į penkių turų ir papildomus klausimus per nustatytą laiką. I turo tema buvo „Sutemos“, antrojo – „40“, trečiojo – „Pasaulyje garsūs lietuviai“, ketvirtojo – „Įvairūs klausimai“ ir penktojo – Erotika“. Klausimai buvo pakankamai sudėtingi, reikalaujantys ne tik žinių, bet ir nuovokos, įžvalgos, tad atsakyti į juos nebuvo lengva, o papildomi klausimai buvo gudriai suformuluoti ir atsakymus rado ne visi.

Tą vakarą atsakę į svarbiausią „karališką“ klausimą nuo varžovų atitrūko ir nugalėjo 4 „Maži kiškiai“. Jie tapo ir „Auksinio proto“ sezono nugalėtojais. Pasak žaidimo vedėjo, tradiciškai nuo jų nedaug atsiliko „Tandem“ komanda, trečiąją vietą užėmė komanda „Pakeitę pavadinimą“. Kitos komandos – „Čiabuviai“ (viekšniškiai), „Skylė“ ir „Prototipai“ – šį kartą tarp prizininkų nepateko.

„Ačiū visiems buvusiems su „Auksinio proto“ žaidimu mažeikiškiams ir viekšniškiams, linkiu šiltos, giedros vasaros ir iki susitikimo rudenį – naujame, ne mažiau įdomiame ir intriguojančiamame „Auksinio proto“ sezone...“ – atsisveikindamas sakė V. Maksimovas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode