Sprogimas

Marijampolė vilioja sugrįžti savo kraštiečius emigrantus

 

Šį ketvirtadienį beprasidedanti Marijampolės didžioji metų šventė – „Miesto dienos 2018″ – trauks visą Lietuvą ne tik kultūros, sporto renginių gausa, bet ir vilioja į išgražėjusį miestą sugrįžti tautiečius, pasklidusius iš Marijampolės regiono po platųjį pasaulį. Šeštadienį 14 val. Beatričės Kleizaitės-Vasaris menų galerijoje Marijampolės savivaldybės administracija organizuoja pasaulio marijampoliečių sambūrį „Sugrįžę namo“. Sambūryje laukiami Lietuvių bendruomenės Airijoje atstovai, iš kitų šalių išeiviai, taip pat iš užsienio jau sugrįžę marijampoliečiai ir sukūrę mieste sėkmingą verslą, suradę savo mėgstamą darbą sukūrę šeimas, auginantys vaikus. Laukiami ir didmiesčių gyvenimą į ramesnę Marijampolę iškeitę žmones.

„Norime pristatyti sparčiai europėjančią Marijampolę, pakviesti pamąstyti apie galimybes grįžti į gimtąjį miestą. Tuo labiau, kad Marijampolės LEZ’e sparčiai kuriasi danų investuotojas UAB „Dovista“, bus reikalingi darbuotojai, turime ir kitų pasiūlymų“, – sako Marijampolės savivaldybės merė Irena Lunskienė. Merė puikiai supranta, kad vietos verslui dar vis sunkiai sekasi konkuruoti atlyginimais su užsienio, bet savame krašte juk ir oras mielesnis. Ji teigia žinanti daug šeimų, kurios dirba kol kas užsienyje, už gautas lėšas statosi puikius namus Marijampolėje ir, greičiausiai, rengiasi čia ateityje gyventi. Visa tai, anot merės I. Lunskienės, teikia miestui vilčių.

Forume tikimasi prie apskrito stalo padiskutuoti apie abiejų pusių viltis ir lūkesčius. Į renginį pakviesti ir vietos verslo žmonės. Renginyje organizatoriai norėtų pabendrauti su išvykusiaisiais kraštiečiais, burti bendravimui ir bendradarbiavimui, pakviesti būti Marijampolės ambasadoriais, sužinoti poreikius ir galimybes sugrįžti arba prisidėti inicijuojant pokyčius, gerovės kūrimą Marijampolėje, įgyvendinant savo idėjas ir iniciatyvas, pritraukiant investicijas, dalijantis patirtimi, reprezentuojant miestą ir kviečiant atvykti turistus.

Taip pat bus pristatyta „Globalios Marijampolės“ projekto koncepcija pagal Lietuvos savivaldybių asociacijos visai Lietuvai parengtą projektą. Bus išklausytos sugrįžusiųjų sėkmės istorijos. Forume pranešimą padarys Airijoje gyvenančios marijampolietės sūnus Rytis Jankauskas, priklausantis organizacijai „Global Lithuanian Enterprice Network“.

Marijampolės savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode