Sprogimas

Nauji geltonieji autobusai – trims Tauragės rajono mokykloms

 

Pasitinkant naujus mokslo metus į Tauragės rajoną parvažiavo vienas iš trijų mokyklinių geltonųjų autobusų – M2 klasės „Iveco Daily 50C15“, (vertė – 40 714,08 eurai), kuriuo bus vežami Skaudvilės gimnazijos mokiniai. Autobusai, skirti Tarailių progimnazijai ir Gaurės pagrindinei mokyklai, bus perduoti vėliau.

Rugpjūčio 30 d. Vilniuje, Katedros aikštėje, vykusioje iškilmingoje geltonųjų mokyklinių autobusiukų perdavimo savivaldybėms ceremonijoje dalyvavo Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Tądien į šalies rajonus ir miestus išriedėjo 50 autobusų. Dar tiek pat autobusų bus atiduota mokykloms rugsėjo mėnesį, 57 autobusai į mokyklas atriedės lapkritį. Šiais metais Švietimo ir mokslo ministerija nupirko 157 mokyklinius autobusus, kurie bus perduoti 58 savivaldybėms. Visi mokykliniai autobusai turi 19 vietų. Didesniam saugumui užtikrinti juose įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai.

Nauji autobusiukai bus skirti vežioti mokinius iš reorganizuotų, likviduotų ir pertvarkytų mokyklų kaimuose bei miesteliuose, gyvenančius toliau kaip 3 kilometrai nuo švietimo įstaigos, taip pat priešmokyklinio ugdymo, specialiųjų poreikių turinčius moksleivius.

Švietimo ir mokslo ministerija jau 18 metų vykdo Geltonųjų autobusų projektą, per šį laikotarpį mokykloms visoje Lietuvoje perduota 1060 autobusiukų.

Inesa Vaigauskienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode