Sprogimas

Ruošiamasi restauruoti Evangelikų liuteronų bažnyčią Nidoje

 

Neringos savivaldybė ieško, kas restauruotų Nidos Evangelikų liuteronų bažnyčią.

Planuojama restauruoti fasadų raudonų plytų mūrą, sustiprinti stogo laikančiąsias konstrukcijas, pakeisti susidėvėjusias bažnyčios bokšto stogo čerpes, restauruoti metalinius langų rėmus ir akmenų mūro pamatus, nuvalyti sienas.

Darbams numatyta 109,7 tūkst. eurų, didžiąją dalį sumos savivaldybė finansuos iš Europos Sąjungos fondų lėšų.

Bažnyčios tvarkybos darbų projekte rašoma, kad šimtametės bažnyčios raudonų plytų fasadai yra autentiški, vizualiai matosi, jog mūras buvo nekokybiškai restauruotas.

„Gal dėl nekokybiškų plytų restauracijos metu ar blogos darbų kokybės, beveik visos pakeistos raudono mūro plytos šiuo metu yra blogos kokybės“, – rašo projekto rengėjai.

Tvarkybos darbų metu bus restauruojami visi keturi raudonų plytų fasadai, pakeičiant ar priauginant plytas. Restauruojami bus ir langų išoriniai rėmai, o esami berėmiai stiklai – keičiami naujais su rėmu. Dėmesio sulauks ir lauko akmenų mūro pamatai – nuo jų bus valomos apnašos ir užtaisomos siūlės.

Neogotikinio stiliaus bažnyčia statyta 1887-1888 metais, sunykus senajam pastatui. Bažnyčia pašventinta 1888 metais.

Čia sovietmečiu kelis dešimtmečius veikė Kuršių nerijos istorijos muziejus. Pamaldos bažnyčioje vėl vyksta nuo 1988-ųjų pabaigos.

Vilnius, lapkričio 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode