Sprogimas

Jaunųjų dailininkių pasiekimai

Pažymėdami LR Seimo paskelbtus Etnografinių regionų metus, Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultetas ir Lietuvos dailės ugdytojų draugija iniciavo ir surengė 5-ąjį respublikinį ekslibrio konkursą „Mokytojas ir mokinys 2015“ tema „Lietuvos etnografinis regioninis savitumas knygos ženkle“, kuriame dalyvauti pakvietė šalies dailės mokytojus su savo mokiniais.

       Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos Dailės skyriaus mokytojai ir mokiniai susidomėjo šiuo konkursu ir įsijungė į jo kūrybinį vyksmą. Atsižvelgdami į tai, kad gyvena viename savičiausių Lietuvos etnografinių regionų, išlaikiusių ir puoselėjančių etnografines tradicijas, savo kūrybiniuose darbuose plungiškiai dailininkai nusprendė pavaizduoti žemaitiškas Užgavėnes, šios kvapą gniaužiančios šventės personažus, žiemos simbolį Morę ir, žinoma, ypatingą Užgavėnių nuotaiką, kurią realioje tikrovėje lydi dainos, žaidimai, ateities spėliojimai ir kiti papročiai.

       Pirmiausia buvo surengtas ekslibrisų konkursas mokykloje, o respublikiniam konkursui savo darbus pristatė grafikos mokytojas metodininkas Valdas Simutis bei jo mokinės Gintarė Petraitytė ir Auksė Rūsytė. Konkursui ekslibrisai buvo kuriami tradicinėmis grafikos technikomis.

       Respublikinio konkurso „Lietuvos etnografinis regioninis savitumas knygos ženkle“ kompetentinga komisija, susidedanti iš septynių narių, nutarė pirmąją  vietą 8-11 metų grupėje skirti Auksei Rūsytei, o pirmąją vietą 12-15 metų grupėje - Gintarei Petraitytei. Džiaugiamės jaunųjų dailininkių laimėjimais ir linkime toliau sėkmingai kopti į meno olimpą.

Dailės skyriaus vedėja Živilė Meištininkienė

Nuotraukoje Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos Dailės skyriaus mokinės, 5-ojo respublikinio ekslibrio konkurso „Lietuvos etnografinis regioninis savitumas knygos ženkle“ laureatės, Auksė Rūsytė ir Gintarė PetraitytĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode