Parama dėkojame




Sprogimas

Daugiavaikei šeimai nauji metai prasidėjo šiltai

Vienai sunkiai besiverčiančiai Šakių rajono šeimai šie metai prasidėjo džiugiomis naujienomis. Norvegiškų krosnelių gamintoją atstovaujanti bendrovė keturių vaikų mamai Rimai padovanojo naują krosnelę „Jotul“. Moteris jau kelerius metus svajojo grįžti į gimtinę, tačiau negalėjo gyventi name dėl neveikiančio pečiaus, kurio remontas buvo per brangus.

„Ten, kur dabar gyvenu, vyresnieji vaikai net šventėms negali sugrįžti. Sūnus šiemet sukūrė savo šeimą ir pats kabinasi į gyvenimą, dukrelė studijuoja, o du mažiukai auga su manimi. Nuo mažumės vaikams pasakoju, kad mama turi seną namą, kuriame kada nors gyvensime, galėsime visas šventes sutikti, bus gražu ir gera. Aš negeriu, nerūkau, labai myliu vaikus, tik gyvenimas iki šiol nesiklostė. Turėdami savo namus galėsime pradėti naują gyvenimą,–sako keturių vaikų mama. – Pagal specialybę esu apželdintoja, todėl jau dabar įsivaizduoju, kaip aplinkui žydės gėlės, pasisodinsime daržovių– vaikai labai jas mėgsta. Sunku patikėti, kad šis stebuklas atsitiko man.“

Pradėjus krosnies montavimo darbus paaiškėjo, kad sugedęs pečius kartu ir išgelbėjo nuo galimos nelaimės– kaminas buvo visiškai užkimštas suodžiais, pro jį nesimatė nei menkiausio šviesos spindulio. Taip užsikimšęs kaminas nustebino ir keliolika metų dirbančius „Foletos“ meistrus, kurie išvalę kaminą, dūmtraukį, sumontavo naująją krosnelę „Jotul“.

Krosnelę dovanojusios bendrovės pardavimų vadovas ir akcijos sumanytojas Vytautas Misiūnas sako, kad tarpušvenčiu įprasta atostogauti, tačiau šiemet nutarė šią tradiciją sulaužyti.

„Norėjome per šventes pasidalinti gėriu ir šiluma. Ieškojome daugiavaikės šeimos, kuriai galėtume padovanoti naują krosnelę. Padedami Austėjos Landsbergienės ieškojome tvarkingos, sunkiai besiverčiančios šeimos, kuriai iš tikrųjų reikia pagalbos. Taip susipažinome su Rima. Vos susitikę supratome, kad pataikėme į teisingas duris. Rima– nuostabi moteris, labai rūpestinga, nuoširdi. Džiaugiamės, kad mūsų dovana ir kolegų triūsas suteikė jai galimybę grįžti į tėviškębei pradėti naują gyvenimą. Pasirūpinome malkomis, vaikams atvežėme šiltų pledukų ir kitų dovanėlių. Kadangi Norvegijoje iš ketaus pagamintoms „Jotul“ malkinėms krosnelėms suteikiama 10 metų garantija, šeima galės ilgai nesirūpinti bent jau šiuo buities aspektu.“

Rimos namamsV.Misiūnas parinko 8 kilovatų galios krosnelę, kurios užtenkašildyti visus tris kambarius. Šioje „Jotul“ krosnelėje galima kepti duoną ar bulvių plokštainį, ant ugniakuro– pasišildyti maisto ar vandens. Krosnelė gerai išlaiko šilumą, todėl reikės nedaug malkų, jos sudega švariai, išskiria daug šilumos.

Leontina Zabarauskienė

Ryšių su visuomene konsultantė

UAB RINKOMa

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode