RETRO

Pabradėje apdovanotas metų renovacijos projektas

Aplinkos viceministras Marius Narmontas ir daugiabučių modernizavimo programą administruojančios Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) direktorius Valius Serbenta vakar įteikė apdovanojimus Metų renovacijos projekto rinkimų vienu iš nugalėtoju tapusio daugiabučio, esančio Vilniaus g. 108B, Pabradėje, bendruomenei ir šio namo atnaujinimą administravusios įmonės „Pabradės komunalinis ūkis“ bei Švenčionių rajono savivaldybės atstovams.

Šiais metais BETA kartu su Aplinkos ministerija inicijavo „Metų renovacijos projekto 2020“ rinkimus, kurių metu visuomenė galėjo susipažinti su kiekvienu projektu ir patyrinėti, kokią naudą po renovacijos gavo daugiabučių gyventojai. Po atviro internetinio balsavimo paaiškėjo, kad, balsavusiųjų nuomone, labiausiai įkvepiantys buvo projektai iš Marijampolės, Vilniaus ir Pabradės.

Pastaruoju metu Lietuvoje vis garsiau kalbama apie kvartalinę renovaciją, kuri apima ne tik pavienių namų modernizavimą – kartu atnaujinama visa kvartale esanti infrastruktūra, į kurią įeina žaliosios zonos, kiemų aikštelės, jų apšvietimas, sporto aikštynai, vaikų žaidimo aikštelės ir kita infrastruktūra. Švenčionių rajonas demonstruoja puikius kvartalinės renovacijos rezultatus, kurie jau gali būti puikiu praktiniu pavyzdžiu kitoms savivaldybėms įgyvendinant kompleksinės kvartalinės renovacijos projektus.

Aplinkos ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode