Sprogimas

Mažeikiuose veikianti mokykla „Išmanioji karta“ laukia vaikų

Agnė Matelė

Mažeikiuose jau trečius metus veikia mokykla „Išmanioji karta“, įsikūrusi Draugystės g. 22.  Mokykla  laukia vaikų, norinčių eksperimentuoti, kurti naudojantis išmaniosiomis technologijomis. Čia kiekvienas randa širdžiai mielą užsiėmimą, įgyja įvairių sričių žinių ir praktinių įgūdžių, o norintieji neišdildomų įspūdžių – švenčia teminius edukacinius gimtadienius.

 

Programuotojo specialybė – įdomi

„Išmanioji karta“ – tai neformalaus ugdymo mokykla, kurios tikslas – parodyti vaikams, kad programuotojo specialybė įdomi ir patraukli, juk gyvenime daug kas užprogramuota: grindų, langų valymo robotai, kavos virimo aparatai ir kt. Žaisdami, kurdami robotus, juos programuodami, eksperimentuodami, darydami kitus darbus, būrelių lankytojai pamato, jog programavimas gali būti linksmas ir įdomus. Be to, jie mokosi dirbti kartu, rinkti informaciją, įgyja žinių ir įgūdžių, kuriuos gali pritaikyti mokykloje, arba mokykloje gautas žinias pritaikyti būrelio veikloje.

Į būrelius vaikai ir moksleiviai priimami: nuo 5 m. – ankstyvoji robotika, nuo 7 m. – linksmoji robotika ir nuo 9 m. – išmanioji robotika. Užsiėmimai vyksta vieną kartą per savaitę 2 akademines valandas (1,5 val.) „Išmaniosios kartos“ mokykloje, taip pat „Ventos“ progimnazijoje, Pavasario pagrindinėje, „Žiburėlio“ ir Kazimiero Jagmino pradinėse mokyklose, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijoje. Bendradarbiauti kviečiamos ir kitos mokyklos.

Edukacijos – įvairios

Mokykla laikosi STEAM (santrumpa žymi gamtos mokslų (angl. – Science), technologijų  (angl. – Technology),  inžinerijos (angl. – Engineering), meno/dizaino (angl. – Art) ir matematikos (angl. – Mathematics) sritis) krypties. Pagal ją vykdomos įvairios edukacijos: „Baltojo aukso“ paslaptys“ – dekoruojami porceliano puodeliai ar lėkštutės, susipažįstama su porceliano istorija ir pan.; „3D dirbtuvės“ – 3D spausdintuvu daromos figūrėlės, žaisliukai ir kt.; „Žalia tekstilė“ – dekoruojami lininiai daugkartinio naudojimo maišeliai, aiškinamasi, kodėl reikia saugoti gamtą, kas yra ekologija ir pan. Savo dekoruotus, sukurtus darbelius vaikai išsineša namo.

Taip pat mokykloje vyksta teminiai edukaciniai gimtadieniai.Robotikos gimtadienis – vaikai konstruoja savo robotus, išbando juos trasose, sumo ringuose ir varžybose su kitais robotais. Gimtadienis „Porceliano paslaptys“ – dekoruoja porcelianinius puodelius, kurie papuoš namus, dalyvauja kitose pramogose. Taip pat galima pasirinkti gimtadienį „3D dirbtuvės“ ar „Žalia tekstilė“. Šventėje nebus kada nuobodžiauti, ji paliks pačius geriausius įspūdžius ir prisiminimus apie smagiai praleistą laiką.


Stovyklos – per visas atostogas

Atostogos mokykloje „Išmanioji karta“ – stovyklų metas. Jos organizuojamos per kiekvienas moksleivių atostogas. Stovyklautojai dalyvauja edukaciniuose užsiėmimuose, keliauja, žaidžia, sportuoja, aktyviai leidžia laiką.

Šią vasarą, mokyklai dalyvavus neformalaus ugdymo ir vaikų užimtumo projekte bei gavus dalinį finansavimą iš Savivaldybės, galimybe stovyklauti galėjo pasinaudoti daugiau vaikų – nemokamai arba už minimalų mokestį stovykloje buvo užimta 120 vaikų. Iš viso „Išmaniosios kartos“ stovykloje stovyklavo apie 200 vaikų.

Stovyklautojai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose, lankėsi Policijos komisariate, miesto muziejuje, kur mokėsi pinti apyrankes, daryti dirbinius iš tošies, odos. Apžiūrėjo įvairias miesto erdves, tyrinėjo ir pažino gamtą, išbandė jėgas kopdami į alpinizmo sieną, žaisdami boulingą ir kitus žaidimus. Paskutinė stovyklos diena – šventė. Įteikiami diplomai, pramogaujama, o sukurti darbeliai iškeliauja kartu su jų kūrėjais.

Domina išmaniosios technologijos? Ateik!

Mieli tėveliai, jei Jūsų vaikas nori įdomios veiklos, naujų žinių ir įgūdžių, domisi kompiuteriu ar telefonu, atveskite jį į mokyklą „Išmanioji karta“ – išmokysime jį ne tik žaisti išmaniaisiais įrenginiais, bet ir tikslingai juos panaudoti: dirbti, kurti, programuoti.

Laukiame Jūsų adresu: Draugystės g. 22, Mažeikiai, tel. 8 631 22 111, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., http://ismaniojikarta.lt.

Nuotrauka iš mokyklos archyvo

MS-34

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode