Sprogimas

Radviliškio savivaldybę ragina imtis skubių veiksmų lokalizuojant židinį

Radviliškio ligoninėje nustačius jau 38 užsikrėtimo koronaviruso (COVID-19) atvejus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) šiandien kreipėsi į Radviliškio rajono savivaldybę, skubiai prašydamas spręsti klausimą dėl židinio lokalizavimo ir imtis veiksmų, kad kelias infekcijai toliau plisti visame Radviliškyje būtų užkirstas.

 

Siūlymą nedelsiant sušaukti Radviliškio rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdį NVSC pateikė Radviliškio rajono savivaldybės administracijai.

Jame Komisijai siūloma operatyviai spręsti klausimą dėl tyrimų koronavirusinei infekcijai nustatyti organizavimo Radviliškyje, prioritetą teikiant sveikatos priežiūros ir ugdymo įstaigų darbuotojams, pareigūnams, prekybininkams, vaistininkams. Taip pat – svarstyti galimybę ugdymo procesą visame Radviliškyje laikinai organizuoti nuotoliniu būdu bei spręsti klausimus dėl darbo nuotoliniu būdu įstaigose, organizacijose, įmonėse, kur tai įmanoma. 

Šiuo metu ruošiamas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo – sveikatos apsaugos ministro sprendimas dėl pavedimų Radviliškio rajono savivaldybės administracijai.

NVSC specialistų vertinimu, Radviliškio ligoninė su situacija nesusitvarko, todėl baiminamasi tolimesnio koronaviruso plitimo už įstaigos ribų.

NVSC primena, kad centro specialistai, atlikę  neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie koronavirusinės infekcijos išplitimo įstaigoje. Dėl to gydymo įstaigai buvo nurodyta nedelsiant stabdyti naujų pacientų priėmimą į gydymo įstaigą, t. y. ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.

 

radviliskioligonine.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode