Sprogimas

Šiauliai laikinai stabdo neformalųjį ugdymą, šeštokai–dvyliktokai mokysis nuotoliniu būdu

Reaguojant į koronaviruso plitimą, Šiaulių miesto savivaldybė nusprendė laikinai stabdyti neformalųjį ugdymą, šeštokus–dvyliktokus mokyti nuotoliniu būdu, apriboti dalį renginių, rekomenduoti globos įstaigoms nepriimti naujų pacientų bei uždrausti jų lankymą, BNS trečiadienį informavo Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius.

Anot jo, tokie sprendimai priimti Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Planuojama, kad ribojančios priemonės galios dvi savaites – iki spalio 11 dienos.

„Su ugdymo procesu susiję apribojimai įsigalios nuo pirmadienio. Šeštų–dvyliktų klasių mokiniams bus įvedamas nuotolinis ugdymas, o pirmų–penktų klasių mokiniai ir darželinukai eis kaip ėję. Tik tiek, kad prašoma įstaigų dar labiau užtikrinti, kad klasės nesusitiktų, padidint srautų atskyrimą“, – sakė D. Griškevičius.

„Nuo pirmadienio taip pat bus stabdoma ir neformalaus ugdymo veikla“, – pridūrė jis.

Anot jo, nuo šeštadienio globos įstaigoms rekomenduojama nepriimti naujų pacientų, išskyrus sunkiai sergančius, taip pat riboti esamų globotinių lankymą.

Be to, stiprinama mobiliojo koronaviruso patikros punkto veikla.

„Įprastu laikotarpiu veikė jis tris dienas, dabar šešias dienas veiks. Prašome ir kitų savivaldybių pagalbos dėl žmogiškųjų išteklių“, – kalbėjo vicemeras.

Kaip teigė D. Griškevičius, taip pat nuo šeštadienio ribojama dalis renginių.

„Kur yra savivaldybės sporto, kultūros ar kiti renginiai, tai juos atšauksim, sustabdysim ar nukelsim. Be to, nebus išduodami leidimai renginiams viešose erdvėse. Kur ne savivaldybės pavaldumo įstaigos, tai jos turi laikytis Operacijų vadovo reikalavimų“, – sakė jis.

Vicemero teigimu, draudimai nebus taikomi profesionaliojo sporto varžyboms.

„Tik tiek, kad komandoms rekomenduosime galbūt keisti tvarkaraščius ir rungtyniauti išvykose“, – sakė jis.

Iš viso visuomenės sveikatos specialistai nuo rugsėjo pradžios Šiauliuose nustatė daugiau nei 130 koronaviruso atvejų.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3932 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1581 asmenys, 2246 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 18 užsikrėtusiųjų.

Autorius Augustas Stankevičius

SAM nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode