Sprogimas

Plungės rajone uždraudžiami renginiai, susibūrimai, ligonių lankymas

Nuo penktadienio vakaro Plungės rajone draudžiami renginiai ir susibūrimai bei ligonių lankymas, apribojamas kavinių darbo laikas, raginama nuotoliniu būdu organizuoti neformaliojo švietimo, būrelių, savivaldybės ir valstybės įstaigų darbą, pasiruošimą Pirmajai komunijai ar Sutvirtinimo sakramentui, pranešė Plungės rajono savivaldybė. 

Pagal penktadienį Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Mindaugo Kauno pasirašytą įsakymą, šių priemonių turėtų būti laikomasi tol, kol Plungės savivaldybės teritorija bus vertinama kaip mažos plitimo rizikos. 

Šiuo laikotarpiu draudžiama organizuoti kolektyvų renginius ir kitus nebūtinus darbuotojų susibūrimus visose valstybės ir savivaldybės institucijose ir įstaigose bei įmonėse, o viešojo maitinimo įstaigų ir kaimo turizmo sodybų laikas Plungės rajone apribojamas iki 22 valandos. 

Išskyrus individualias treniruotes, kurių metu treneris dėvi kaukę, draudžiama organizuoti sporto ir fizinio aktyvumo renginius. 

Uždrausti ir visi renginiai bei susibūrimai tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse. 

Taip pat nuo penktadienio vakaro nebeleidžiama lankyti ligonių gydymo ar globos įstaigose, nebent taip būtų patenkinami mirštančiojo poreikiai. 

Savivaldybė taip pat įpareigoja nuotoliniu būdu organizuoti, o jei to neįmanoma padaryti – stabdyti, visas neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų ugdymo veiklas. Tokie patys apribojimai galioja ir kultūros įstaigoms, kuriose veikia būreliai, klubai, studijos ar meno kolektyvai. 

Bažnyčios organizuojamas pasiruošimo Pirmajai komunijai ar Sutvirtinimo sakramentui veiklas raginama vykdyti nuotoliniu būdu arba laikytis visų izoliacijos principų bei vengti susibūrimų. 

Nuotoliniu būdu skatinama organizuoti ir darbuotojų posėdžius ar pasitarimus įmonėse bei įstaigose, o jei to nepavyksta padaryti, tuomet užtikrinti visas prevencines priemones. 

Į nuotolinį darbą turėtų pereiti ir visi valstybės ir savivaldybės įstaigų ar įmonių darbuotojai, kuriems nebūtina darbo funkcijų atlikti darbo vietoje ar tie, kurių funkcijos nėra neatidėliotino būtinumo. 

Į tokį patį veiklos modelį savivaldybė ragina pereiti ir privačias įmones bei įstaigas. Jų vadovams taip pat rekomenduojama organizuoti visų darbuotojų testavimą, jei kolektyve fiksuojamas koronaviruso atvejis. 

Penktadienį vykusiame savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje taip pat nuspręsta padidinti gyventojų testavimo PGR molekuliniu tyrimu apimtis ir prailginti Plungėje veikiančio mobiliojo testavimo punkto darbo laiką. 

Savivaldybė taipogi pavedė organizuoti visų Plungės Senamiesčio mokyklos mokinių ir darbuotojų ištyrimą PGR metodu, prioritetą teikiant pradinių klasių mokytojams ir mokiniams. Šioje mokykloje koronaviruso plitimą ribojantis režimas turėtų būti taikomas iki kito penktadienio. 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, 14 dienų sergamumo COVID-19 100 tūkst. gyventojų rodiklis Plungėje siekia 172,8. Visoje Lietuvoje šis rodiklis – 78,3. 

Lietuvoje iš viso patvirtinti 7269 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 4025 asmenys, 3097 – pasveiko, mirė 113 sirgusiųjų. 

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode