Sprogimas

Staigi gydytojo netektis prislėgė visus

Pro memoria     

 Viktorui Skromovui

 (1963-02-26 – 2021-02-17)

Turėjusi būti eilinė darbo diena Respublikinės Šiaulių ligoninės Širdies ir kraujagyslių centro gydytojui kardiologui Viktorui Skromovui tapo paskutinė. Pacientai neteko nuoširdaus gydytojo, kolegos neteko humoro jausmą turinčio, kruopštaus, sąžiningo, aukštos kvalifikacijos specialisto, šeima – mylinčio ir rūpestingo vyro, tėčio.

 

Viktoras Skromovas gimė 1963 m. vasario 26 d. Šiauliuose šeimos gydytojos Elvyros Skromovos ir Zoknių aviacijos bazės LOR specialisto, karo gydytojo majoro Petro Skromovo šeimoje.1980 metais Viktoras baigė Šiaulių 4-ąją (dabar Jovaro) vidurinę mokyklą ir tais pačiais metais įstojo į Kauno medicinos institutą, kurį baigė 1986 metais ir įgijo gydytojo kardiologo ir gydytojo anestiziologo reanimatologo kvalifikaciją.

1986 metais, baigęs studijas, jaunas gydytojas grįžo į gimtuosius Šiaulius ir įsidarbino Greitosios medicinos pagalbos stotyjegreitosios medicinos pagalbos gydytoju. Po darbo teko dirbti ir Respublikinės Šiaulių ligoninės Terapinės reanimacijos skyriaus ordinatoriumi. Vien Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pradėjo dirbti nuo 1989 metų rugpjūčio 1 dienos gydytoju anesteziologu reanimatologu. Nuo 1990 metų Viktoras Skromovas paskirtas Respublikinės Šiaulių ligoninės Kardiologijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėju. Šį atsakingą darbą dirbo iki 2016 metų. Už ilgametį, nuoseklų vadovavimo skyriui darbą saugant žmonių gyvybes ir sveikatą 2010 m. apdovanotas Šiaulių apskrities viršininko padėkos raštu. Vėliau, iki pat mirties, V. Skromovas dirbo gydytoju kardiologu.

Viktorui Skromovui buvo suteikta aukščiausia gydytojo kardiologo kvalifikacinė kategorija, jis rašė ir skelbė publikacijas mokslinėje spaudoje, buvo Tarptautinės kardiologų asociacijos, Lietuvos gydytojų sąjungos bei Lietuvos širdies asociacijos narys.

1990 metais V. Skromovas sukūrė šeimą. Su žmona Rita užaugino dukrą Viktoriją ir sūnų Aurelijų. Ligoninės administracija nuoširdžiai užjaučia gydytojo šeimą, artimuosius, staiga netekusius mylimo žmogaus, įsipareigojusio ne tik jiems, bet ir pacientams.

Velionis bus šarvojamas vasario 20 d. nuo 12.00 val. Šiaulių gedulo namuose (Tilžės g. 200). Šv. mišios vasario 20 d. 10.00 val. vyks Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Povilo cerkvėje (Rygos g. 2B) ir vasario 21 d. 10.00 val. - Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje.

Atsisveikinimas su velioniu vasario 21 d. 11.00 val. Laidojama Ginkūnų kapinėse.

Ligoninės administracija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode