Parama dėkojame




Sprogimas

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis

Sausio 28 d. Latvijos Respublikos Bauskės mieste pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Mažeikių ir Bauskės muziejų. Šia sutartimi muziejų kolektyvai įsipareigojo keistis parodomis, dalintis darbo patirtimi, teikti profesines konsultacijas muziejininkams, kurti bendrus projektus, bendradarbiauti vykdant įvairias muziejines programas bei reklamuoti abiejų muziejų veiklą.

Aptarti abiejų šalių pasiūlymai, kokias parodas būtų galima organizuoti 2016 metais muziejuose. 
Mažeikiškius itin sudomino Bauskės muziejuje sukurta patraukli istorinė ekspozicija „Bauskė laikui bėgant ir Bauskės žmonės XX amžiuje“. Vaikštant improvizuota muziejaus gatve, galima susipažinti su XX a. veikusiomis įstaigomis Bauskės mieste: maisto prekių ir radijo parduotuvėmis, fotoateljė, kirpykla, išvysti daiktus bei įrankius, kuriais tuo metu buvo naudojamasi.

Muziejaus rinkiniuose – daugiau negu 56 tūkstančiai vienetų istoriją liudijančių eksponatų: senoviniai daiktai, nuotraukos, dokumentai, knygos, baldai, įrankiai, buitiniai daiktai.

Erdviose parodų salėse galima apžiūrėti istorijos, meno bei kitas parodas, pavyzdžiui, Tamaros Čudnovos lėlių ir žaislų ekspoziciją „Laikas žaidimui“, kur vienu metu galima pamatyti šimtmečio pradžios aristokratų salonų lėles prabangiais drabužiais, lėles ir lėlytes, pagamintas per šimtmetį iš įvairių medžiagų, o visa tai papildo miniatiūriniai baldai ir buitiniai daiktai, taip pat mediniai nameliai su miniatiūriniu interjeru. 

Muziejuje įkurta audėjų studija, kur audėjos audžia ir konsultuoja Žiemgalos krašto liaudies kostiumo komplektacijos ir gamybos klausimais.

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode