Sprogimas

Tradicinis festivalis vėl dovanojo daug smagių akimirkų

Praėjusį penktadienį Mažeikių rajono Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje vyko tradicinis jau VIII „Žiemos romansų“ festivalis, kuriame dalyvavo romansų atlikėjai iš viso Žemaitijos krašto. Festivalio organizatoriai – „Sedos romansai“ ir jų vadovė Lina Rupšienė. Renginį vedė Aušrinė Rupšytė.

Dalyvavo daug naujų kolektyvų

Be šeimininkų, festivalyje koncertavo ne tik praėjusių „Žiemos romansų“ festivalių dalyviai, bet ir daug naujų kolektyvų. Festivalį pradėjo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos Sedos skyriaus jaunasis akordeoninkas Modestas Litvinas (mokytoja Daina Rukienė).

Ne vieną kartą Sedoje romansų festivaliuose dalyvavusi dainų autorė ir atlikėja Vihelmina Imbrienė koncertą pradėjo savo kūrybos romantinio charakterio daina. Taip pat ne pirmą kartą „Žiemos romansų“ festivaliuose dalyvauja ir romansų atlikėjų grupė iš Telšių „Romantika“ (vadovė Valerija Bulkauskienė), kuri žiūrovus pamalonino atlikdami keletą gražių romansų.

Pirmą kartą Sedos festivalyje dalyvavo tradicinės muzikos grupė iš Varnių „Vo Kap“ (vadovas Arūnas Gedmantas), romansų atlikėjų grupės „Iš širdies“ (vadovė Jolanta Dobrovolskienė) ir „Širdies aidas“ (vadovė Irena Remezienė).

Atspindėjo skaudų Lietuvai laikotarpį                     

„Sedos romansų“ vadovės L. Rupšienės teigimu, kai kurie šiemetinio festivalio dalyviai pasirodė ypač puikiai. Tai jau antrą kartą dalyvaujantis dainų autorius ir atlikėjas Romualdas Miškinis, pirmą kartą Sedoje pasirodęs Skuodo folklorinis ansamblis „Vereta“ (vadovė Sigita Žemelienė) ir ne kartą čia lankęsis „Ponios Daivos salionėlis“ iš Klaipėdos (vadovė Daiva Ignatavičienė). Gausaus „Veretos“ dalyvių ansamblio atliktas romanso apie obuolius priedainis ( jį dainuodami ansambliečiai įteikė L.Rupšienei krepšelį raudonskruosčių obuolių) susilaukė labai daug aplodismentų, o „Ponios Daivos salionėliui“ L. Rupšienė išsakė daug gražių žodžių: „Tai nuostabus šio kolektyvo pasirodymas pradedant nuo rūbų ir baigiant kūrinių atlikimu. Viskas labai ryškiai atspindėjo skaudų Lietuvai laikmetį – Antrojo pasaulinio karo metai, pokaris ir tremties laikotarpis.”

     Taip pat „Sedos romansų“ vadovė pažymėjo, kad ruošiantis šiems žiemos festivaliams reikia įdėti labai daug darbo, tačiau šis darbas malonus, tuo labiau, kad matai gražius rezultatus. „Jau buvome nutarę šiuos festivalius organizuoti kas antrus metus, bet ateina tas laikas ir kiekvienais metais vėl pradedame viską iš naujo. Ansamblio dalyviai labai atsakingai ruošiasi, kiekvienas kaip galėdamas prisideda prie festivalio rengimo, o scenografė Gražina Lukšienė kiekvienais metais labai stilingai papuošia sceną“, – mintimis apie ką tik įvykusį „Žiemos romansų“ festivalį dalijosi L. Rupšienė.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukų autorius Stasys KUPLIAUSKAS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode