Parama dėkojame




Sprogimas

„Draugystės“ šeimynos namų atidarymo šventė Smalininkuose

Š. m. kovo 22 d. Skalvijos vaikų globos namų kvietimu, Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, administracijos direktorė Vida Rekešienė ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Laima Gardauskienė dalyvavo „Draugystės“šeimynos namų atidarymo šventėje Smalininkuose.

Skalvijos vaikų globos namai vieni iš pirmųjų Lietuvoje pradėjoįgyvendinti Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtąglobos sistemos pertvarką. Tikimasi, kad pradėjus ją vykdyti šalyje iki 2020 metų institucinę globą laipsniškai pakeis paslaugos bendruomenėse, šeimynose, bus skatinama vaikų globa ir įvaikinimas.

Naujuose bendruomeniniuose namuose Smalininkuose šiuo metu gyvena 8 Skalvijos vaikų globos namų gyventojai.Pasveikinti vaikų ir jų auklėtojų įkurtuvių proga atvykusi Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vaikų skyriaus vedėja Dainora Bernackienė džiaugėsi aplinka, namais, bendruomene, kurioje šiuo metu gyvena vaikai. Tikimasi, kad pertvarkius institucinę vaikų globos sistemą į bendruomenines paslaugas, vaikai įgis daugiau gyvenimo šeimoje patirties, ateityje gebės pasirūpinti savimi ir atsakingai kurs savo šeimas.

Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius džiaugėsi kartu su Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Skalvijos vaikų globos namais pradėtais įgyvendinti darbais ir dėkojo Smalininkų miestelio bendruomenei palaikius šią iniciatyvą.

Tauragės įgulos ka­pe­lio­na­to ka­pe­lio­naskpt. Saulius Kristapavičiuspalaimino šiuos namus ir jų gyventojus, o Skalvijos vaikų globos namų direktorius Nerijus Jarilinas namų šeimininkėms socialinėms darbuotojoms įteikė specialiai šiai progai pagamintą simbolinį raktą.

Šventėje dalyvavo smalininkiečiai Angelina ir Arvydas Reičiūnai – namų, kurie buvo išnuomoti vaikams, savininkai. Jie neslėpė džiaugsmo naujaisiais šių namų gyventojais,linkėdami jiems būti laimingais, vieningais ir broliškais.

Į įkurtuvių šventę atvykę Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai kvietė vaikus bendradarbiauti ir vasarą atvykti į jų organizuojamas stovyklas. O kad dienos iki vasaros neprailgtų ir lengviau jas būtų skaičiuoti, dovanų jiems įteikė kalendorių.

„Draugystės“ šeimynos namų gyventojai dėkodami visiems susirinkusiems į šią gražią šventę įteikė savo pačių rankomis darytas dovanėles.

Jurbarko rajono savivaldybė

 

Nuotraukose: Pasveikinti „Draugystės“ šeimynos gyventojų susirinko gausus būrys svečių: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono, Viešvilės, Smalininkų bendruomenių atstovai, Skalvijos vaikų globos namų šeimynų, administracijos, ūkio skyriaus darbuotojai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode