Parama dėkojame




Sprogimas

Brakonieriai teršia neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių vardą

Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (Kauno RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija š. m. kovo 23-iosios naktį gavo pranešimą, kad Kauno r., Garliavos sen., Pajiesio k. apylinkėse esančiame miške aidėjo šūviai, įtariama, kad buvo brakonieriaujama. Nuvykę į vietą, Kauno RAAD pareigūnai Pajiesio k. esančioje sodyboje rado du nušautus, nuluptus ir išdorotus elnius. Apie įvykį pranešta teisėsaugininkams.
Kauno apskrities VPK pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 272 str. 1 d. Policijos pareigūnai sulaikė du, kaip įtariama, brakonieriavusius vyrus – neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius.

Jų gyvenamosiose vietose atliktos kratos, kurių metu rasti ir paimti šaunamieji ginklai, šaudmenys, tūtelės, optiniai taikikliai, naktinio matymo įranga ir kt. Dalis ginklų buvo laikomi pažeidžiant nustatytą tvarką. Taip pat paimtas ir vieno iš sulaikytųjų automobilis, kuriuo, kaip įtariama, į sodybą buvo pargabenti nušauti elniai.
1991 m. ir 1985 m. gimusiems Kauno miesto gyventojams pareikšti įtarimai dėl neteisėto elnių sumedžiojimo, jiems paskirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės apribojimu. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.
Kauno RAAD direktoriaus 2016-03-25 sprendimu nedelsiant sustabdyti neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių įgalinimai.

LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode