Parama dėkojame




Sprogimas

Pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad buvusi VšĮ „Raseinių hipodromas“ direktorė Evelina Kolbasnik pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, draudžiančias atstovauti privačioms grupėms ar asmenims ir ginti jų interesus valstybės ar savivaldybių institucijose. 

Raseinių rajono savivaldybės administracija organizavo konkursą dėl Raseinių hipodromo valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo. Šį konkursą laimėjo bendrovė UAB „Žirgo startas“, kurios direktorius yra E. Kolbasnik tėvas, o ji pati valdo 100 proc. šios įmonės akcijų.

Tyrimo metu nustatyta, kad E. Kolbasnik minėto konkurso komisijos posėdžiuose ir derybose dėl koncesijos sutarties, pagal jai suteiktą įgaliojimą, atstovavo UAB „Žirgo startas“. Įgyvendindama Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, ji turėjo kreiptis į jos tiesioginio vadovo funkcijas įgyvendinantį visuotinį dalininkų susirinkimą (arba visuotinio dalininkų susirinkimo įgaliotą atstovą –  Raseinių savivaldybės administracijos direktorių) ir prašyti suteikti leidimą atstovauti UAB „Žirgo startas“. Nagrinėjamu atveju, E. Kolbasnik kreipėsi į netinkamą subjektą, todėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatyta išimtis jai negalėjo būti suteikta.

VTEK tyrimo metu taip pat vertino, ar E. Kolbasnik tinkamai įgyvendino minėto įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti bei savo ar jam artimų asmenų privačių interesų naudai neleisti naudotis informacija, kurią asmuo įgijo eidamas pareigas, kitaip nei tai numato įstatymai.

Pranešime, kurio pagrindu pradėtas tyrimas, buvo nurodyta, kad E. Kolbasnik galimai tarnybinių pareigų metu pati rengė UAB „Žirgo startas“ įpareigojantį pasiūlymą ir kitus su konkursu susijusius dokumentus.

VTEK tyrimo metu nustatė, kad pasiūlymą konkursui rengė ir jį pasirašė UAB „Žirgo startas“ direktorius. Neturėdama pakankamai objektyvių duomenų, kad tarnybinių pareigų metu pasiūlymą būtų rengusi E. Kolbasnik ar UAB „Žirgo startas“ pasiūlyme būtų pasinaudota išimtinai tik VšĮ „Raseinių hipodromo“ direktorės E. Kolbasnik disponuota informacija apie įstaigos veiklą, VTEK tyrimą šioje dalyje nutraukė.

 

VTEK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode