Sprogimas

Alytiškiai ketina padovanoti miestui meno kūrinį

Iniciatyvūs alytiškiai siekia gražinti Alytaus miestą ir ketina padovanoti meno kūrinį. Praėjusią savaitę iniciatyvos autorius, Alytaus įmonės „Šventė Jums“ savininkas Donatas Steponėnas pakvietė Alytaus miesto architektus, skulptorius, menininkus pasidalinti savo idėjomis, koks kūrinys galėtų papuošti miestą eismo žiede prie poliklinikos.

Susitikime buvo nuspręsta organizuoti skulptūros idėjų konkursą, aptarta ir būsima skulptūros vieta – iniciatyvos autorius pasiūlė Naujosios, Jazminų ir Vilties gatvių sankryžos žiedą. Anot menininko Audriaus Janušonio, netoli šios vietos yra Jaunimo parkas, kuriame įsikūrę žymių autorių reikšmingi meno kūriniai, todėl svarbiausia, kad būtų išlaikytas kokybės tęstinumas ir žiede atsirastų aukštos kokybės meno kūrinys. A. Janušonis taip pat pasiūlė temą būsimos skulptūros konkursui – „Genius Loci“ – „Vietos dvasia“.

Susitikimo metu išsakytos mintys, kad skulptūra galėtų būti šiuolaikiška, tačiau perteikianti istorinę prasmę, kalbėta, apie galimybes konkursą suorganizuoti tarptautiniu mastu. Prie idėjų konkurso organizavimo prisidėsianti Alytaus kultūros ir meno taryba konkurso sąlygas planuoja parengti per mėnesį.

Miestą savo pastangomis siekiantys gražinti alytiškiai tikisi, kad šios idėjos įgyvendinimas taps atspirties tašku panašiai iniciatyvai ir skatins kitus gyventojus prisidėti prie Alytaus miesto puoselėjimo. „Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje dažnai tenka pamatyti ar išgirsti, kaip patys žmonės prisideda prie miesto tobulėjimo. Mes labai mylime savo gimtąjį miestą, todėl pagalvojome, kad norėtųsi prisidėti prie jo gražinimo. Galbūt savo pavyzdžiu užkrėsime kitus ir ateityje atsiras daugiau norinčių kažką dovanoti savo miestui ar kitaip prisidėti prie jo puoselėjimo“, – sakė iniciatyvos autorius D. Steponėnas. Pasak jo, šiai iniciatyvai įgyvendinti šiuo metu yra kaupiamas fondas, prie kurio jau prisidėjo ne tik alytiškiai, bet ir idėją palaikantys kitų miestų gyventojai.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode