Parama dėkojame




Filantropiška Nerijaus Juškos iniciatyva virto nepamirštamu reginiu neįgaliesiems

Praėjusio savaitgalio Telšių „Vilties“ mokyklos auklėtiniai dar nepamirš ilgai. Telšių — Lietuvos kultūros sostinės-2016 m. šokio ambasadorius Nerijus Juška inicijavo neįgaliųjų vaikų susitikimą su delfinais projekte „Delfinai ir žvaigždės“ Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume. „Tai, ką patyrė mūsų mokyklos auklėtiniai, nenupasakojama žodžiais. Visi buvome praradę amą“,— kalbėjo Telšių „Vilties“ mokyklos direktorė Stasė Giedrienė.

Mokyklos bendruomenė, netikėtai gavusi Telšių rajono savivaldybės mero Petro Kuizino kvietimą apsilankyti generalinėje projekto „Delfinai ir žvaigždės“ repeticijoje, nė akimirkos nesudvejojo ir mielai išsiruošė kelionėn į Klaipėdą. Delfinariume jų jau laukė renginių vedėjas Remigijus Žiogas kartu su N.Juška. Visi kartu maloniai pabendravo, kalbėjo apie Telšius, N.Juška papasakojo apie savo sūnų.

„Meras pasirūpino 34 vietų autobusu. Su 19 neįgalių vaikų kartu važiavo ir auklėtojos. Delfinariume matytas vaizdas įspūdingas, vaikai susitiko ne tik su žymiais žmonėmis (o jie, beje, ypač paprasti ir malonūs), bet turėjo galimybę ir pasimatyti su delfinais, juos glostė, kalbėjosi su jais. Kai delfinai vaikus aptaškė, jiebuvo tokie laimingi! Reikėjo pamatyti vaikų veidus... Nė vienas jų nebesugebėjo pratarti nė žodžio, išgyveno tikrą euforiją“,— prisiminė S.Giedrienė.

Greta muzikos ir apšvietimo efektų bemaž 14 delfinų neįgaliems vaikams sukūrė nepamirštamą reginį. Telšiškiams filmavimo aikštelėje suteikta visiška laisvė, žiūrovų beveik nebuvo, tad visas rengėjų dėmesys atiteko Telšių „Vilties“ mokyklos auklėtiniams. „Stebint vaikų bendravimą su šiais ypatingais gyvūnais iš šono, atrodė tarytum susitiko seni pažįstami. Iškart tarp jų atsirado tvirtas ryšys. Ši nuostabi socialinė akcija mums ir mūsų auklėtiniams reiškia daug“,— džiaugėsi Telšių „Vilties“ mokyklos direktorė.

Telšių — Lietuvos kultūros sostinės-2016 m. šokio ambasadorius N.Juška pasakojo, kad dviejų valandų susitikimas su telšiškiais praėjo puikiai. „Sekėsi labai gerai. Pabendravome, pasifotografavome, pajuokavome. Dovanų gavau labai gražų piešinį, kur nupieštos aguonos. Jau žinau, kur jį namie pasikabinsiu“,— sakė baleto primarijus.

Paveikslą sukūrė ir pats įteikė Telšių „Vilties“ mokyklos auklėtinis Edvinas Gudas.

N.Juška atviravo, kad su likimo nuskriaustais vaikais jam tenka bendrauti. „Nepasakysiu, kad dažnai susitinku, bet pasitaiko,— kalbėjo pašnekovas ir tęsė mintį.— Iniciatyva suorganizuoti išvyką Telšių „Vilties“ mokyklai buvo tiek iš mano pusės, tiek iš Telšių rajono savivaldybės. Jei aš tik galiu kuom nors padėti, visuomet ir stengiuosi taip daryti. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko. Jeigu gali padaryti gera, tai kodėl to nedaryti.“

Lietuvos kultūros sostinės-2016 m. šokio ambasadorius pasakojo, kad projekte „Delfinai ir žvaigždės“ sutiko dalyvauti dėl to, kad jis geras ir teigiamas emociškai. „Be abejo, projektas užima daug laiko. Gyvenu Vilniuje, kas savaitę reikia būti Klaipėdoje. Pastaruosius du mėnesius praktiškai tapau klaipėdiečiu. Kuo toliau, tuo labiau patinka. Įsivaizduoju, kad, pasibaigus projektui, bus labai sunku išsiskirti su delfinais. Prie jų labai prisirišau“,— sakė N.Juška.

Telšių „Vilties“ mokyklos direktorė taip pat nesiliovė žavėtis delfinais ir patirtu išgyvenimu: „Po susitikimo su R.Žiogu bei N.Juška važiavome tiesiai namo. Pakeliui netilo kalbos ir girdėti buvo vien delfinai, delfinai, delfinai...“

Donata Kazlauskienė

Telšiai — Lietuvos kultūros sostinė-2016 m.
Viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode